Atsakyti į pranešimą Puslapis 14
Pereiti prie 1, 2, 3, 4  Toliau
Rusų mėlynosios katės
Autorius Pranešimas
Atsakyti su citata
Pranešimas Rusų mėlynosios katės 
Labas visoms. Gavom per Kaledas dovanu katyte, rusu melynaja. Nuostabi, tikras zveriukstis. Internete skaiciau, kad pries sios veisles kates negalima naudoti jokios agresijos, labai jau jos principingos. O kaip tada ja aukleti? Gal kuri turit tokia? Nanuose bet kur ji nedergia, daro i savo dezute. Bet siaip namus jau baigia nusiaubti Sad

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Atsakyti su citata
Pranešimas Re: ,, Rusu melynosios '' kates 
Viga rašo:
Labas visoms. Gavom per Kaledas dovanu katyte, rusu melynaja. Nuostabi, tikras zveriukstis. Internete skaiciau, kad pries sios veisles kates negalima naudoti jokios agresijos, labai jau jos principingos. O kaip tada ja aukleti? Gal kuri turit tokia? Nanuose bet kur ji nedergia, daro i savo dezute. Bet siaip namus jau baigia nusiaubti Sad

O prieš kokius gyvūnus galima naudoti agresiją ? Confused Galioja tos pačios auklėjimo taisyklės, kaip ir auginant vaikus Wink

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Atsakyti su citata
Pranešimas  
Viga, visi maži kačiukai namus siaubia. Jiems reikia spec vietikės nagučiams galąsti, žaisliukų įvairių, užsiimti kartu. Na, tikrai - kaip vaikas. Laughing Prikels 4 ryto ir nepasakysi: škac miegoti. Pamatyts tave sujudant lovoje - šoks, čiups: medžioklę žaisit. Wink

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką ICQ numeris
Atsakyti su citata
Pranešimas  
Pamaciau apie "rusu "zydruosius"" ir prisiminiau is "ruskoje radijo" poksta Laughing Pasistengsiu kiek imanoma tikroviskiau atpasakoti, nors rusiskai zymiai geriau skamba. Wink

Skambina vyrukas pagal skelbima:
" Labadiena."
Atsiliepia senyva moteriske:
"Labadiena"
"Ar jus turite "russkij goluboj" katina?
"Taip"
"Mano katinas iesko poros, gal galetumeme kaip nors jiems suorganizuoti pasimatyma?"
"O pas jus katinas?"
"Nu taip. Juk ir pas jus katinas?"
"Nu taip, pas mus katinas, o ne kate!"
"Liuks. Tai kaip del pasimatymo?"
"Kaip tai liuks? Taigi as jums sakau, kad pas mus katinas. Tai jeigu ir pas jus katinas?"
"Nu taip, bet juk pas jus "russkij goluboj" ar ne?"
"Nu taip"
"Nu tai...viskas tvarkoj, ir pas mane toks pats"
"Jus nesuprantate, na as jums gi aiskinu, kad pas jus vyras ir pas mane vyras"
"O as jums aiskinu, kad pas mane "russkij goluboj" ir pas jus "russkij goluboj""
"Bl....jus ka, kurcias!!!!? Juk jie abu vyriskos gimines, koks pasimatymas??!!!"Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
"Nu bet gi jie abu "russkyje golubyje!!!"
"Bet jusu katinui reikia kates!!!!"
"Bet jusu gi irgi "russkij goluboj"!
"Eik tu bl....issimiegoti....po velniu....!!!! Nieko tu nesupranti!!! Du katinai....D.....tu!!!"Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Ragelyje pasigirsta "Pypt...pypt...pypt"

Siaip jau cia labai ciotkas radiovariantas, bet labai seniai jis buvo...nebeturiu failiuko- imesciau
Razz

Atsakyti su citata
Pranešimas  
Rusų melsvieji nuostabus katinai. Tačiau visi, kokie bebūtų, maži kačiukai siaubia namus. Įrenkite vietelę nagučiams galasti (pilna visokių žvėrelių parduotuvėse), karpykite nagus, šukomis šukuokite kailiuką, nupirkite minkštų (geriau nepūkuotų) kamuoliukų, žaidimų, kurie sudomintų jį ir nebenorėtų siaubti namus. Naudokite komandas, kai daro ką nor netinkamai. Tam geriausiai tinka žodis "Negalima", tik jokiu būdu nemuškite, nes supykę gali padaryti balą į jūsų lovą ar batus. Ilgainiui šią komandą tikrai supras. Žinau, nes pati auginau ir auginu katinus, kurių charakterius "perlaužiu".

Atsakyti su citata
Pranešimas  
Lorytė rašo:
Viga, visi maži kačiukai namus siaubia. Jiems reikia spec vietikės nagučiams galąsti, žaisliukų įvairių, užsiimti kartu. Na, tikrai - kaip vaikas. Laughing Prikels 4 ryto ir nepasakysi: škac miegoti. Pamatyts tave sujudant lovoje - šoks, čiups: medžioklę žaisit. Wink

prisimenu ir as turejau katyte. paprasta. tai ji kol miegodavai tai taip ramiai vaikstinedavo, priena palaizo aki, bando pazadinti. jei tik atsimerksi, tuoj prasideda dukimas, jei neatsimerki, tai nueina ir laukia koki pusvalandi tyliai, paskui vel lenda zadinti. nu tokia fainuole buvo...bet aisktinga, jei ji nenori, tai niekaip nepriversi ko nors daryt, pvz jei ji nenores, tai nepriversi net ant keliu ateit Rolling Eyes
myliu as kates.... Smile

Pranešimas  
Ot gera tema - nieko šiuo klausimu negaliu pasakyti,nes nemyliu kačių ir kadangi esu siauresnių pažiūrų nei JP, tai net anekdoto apie jas nežinau Laughing Laughing

Pranešimas  
Cituoju:
Rusų melsvosios iš karto patraukia dėmesį savo gracinga išvaizda ir elegancija. Ką bedarytų ? žaistų, šokinėtų, praustųsi ar pietautų ? ši katė visa savo povyza demonstruos, kad yra karališkos kilmės. Viena garsiausių šios veislės atstovių ? katė Vaška, Rusijos caro Nikolajaus I numylėtinė. Įdomu ir tai, kad rusų melsvosios šiuo metu yra populiariausios visai ne Rusijoje, o Naujojoje Zelandijoje.
Tai trumpaplaukių kačių veislė, tačiau šių kačių kailis unikalus: jo pagrindinis plaukas ir poplaukis beveik tokio pat ilgio ir minkštumo, tad susidaro įspūdis, kad kailis yra „dvigubas“, tarsi pliušinis, ypatingai minkštas ir tankus. Švelnus kailis yra jautrioji šių kačių vieta, todėl nepatariama jų šukuoti, o maudyti ? tik esant būtinybei. Spalva ? lygi standartinė „melsva“ (pelenų spalva). Bet kokios baltos spalvos dėmės ar tamsesnės rainumo žymės laikomos defektu. Plaukų galiukai, ypač ant kojų ir galvos, turi sidabrinio blizgesio („šerkšno“), ir suteikia katei nepakartojamo žavesio. Veislei populiarėjant, yra bandoma išvesti ir visiškai baltą ir visiškai juodą rusų melsvųjų atmainas, bet, kiek yra žinoma, niekam to dar nėra pavykę.
Ypatingai išraiškingos rusų melsvųjų akys. Standartu yra laikoma vientisa žalia spalva, tačiau ji gali susiformuoti tik antraisiais katės gyvenimo metais, arba nesusiformuoti išvis.
Kūno sudėjimas grakštus, lieknas, bet kartu ir raumeningas. Ilgos kojos, ypatingai ilga smailėjanti uodega. Gana keista stebėti gyvūną, kuris yra gana tvirtų kaulų („kaulėtas“) ir lieknas vienu metu. Mano katinas atrodo kaip balerina, tačiau sveria 5 kg ))
Šių kačių charakteris ne mažiau įdomus, nei išvaizda. Netikėkite žinynais, kurie pristatys jums rusų melsvųjų veislę kaip idealias, ramaus būdo, prisirišusias, švelnias būtybes. Rusų melsvoji visų pirma yra asmenybė, jos charakteris gali keistis dešimtis kartų per dieną. Ką tik ramiai murkusi ant šeimininko kelių, ji nei iš šio, nei iš to gali kąsti į ją glostančią ranką. Bendraujant su šiomis katėmis, būtina kantrybė ir patirtis. Kategoriškai ? jokio smurto, kad ir ką iškrėstų!
Rusų melsvosios aristokratės šeimininko namus suvokia kaip savo valdas, ir yra pasiruošusios jas ginti. Jos nepakęs jokio šurmulio, o svečiai dažnai tampa jų mirtinais priešais. Rusų melsvoji nepuls kabinti atėjūnui akių (ir čia ji išlaikys savo aristokratiškumą), bet išreikš savo nepasitenkinimą taip, kad tai pastebėtumėte (pavyzdžiui, atkeršys pridarydama šalia svečio batų). Kartais katė gali tiesiog pulti į depresiją (jūs pagalvosite, kad katė susirgo ? guli padėjusi snukį tarp priekinių letenų, žiūri stiklinėmis akimis ir į nieką nereaguoja, bet išėjus svečiui „ligos“ požymiai kaipmat dings). Šios veislės katės nepakenčia mažų vaikų, jų atžvilgiu gali būti netgi agresyvios (ypač katinai). Tad, jeigu norite pradžiuginti savo atžalą, geriau jau rinkitės kitą veislę.
Kai namuose ramu, ši katė jums parodys tikrą cirko programą! Iš viso, tai labai judrus gyvūnas, kuris gali valandų valandas dūkti arba eiti ratais po namus. Neretai šis ypatingas judrumas ima varginti, atsibosta nuolat dūžtantys gėlių vazonai, iš lentynų krintančios knygos. Bandymą sudrausti jūsų augintinė supras kaip azartišką žaidimą ir dar labiau įsisiautės. Kita vertus, turint laiko ir šiek tiek kantrybės, rusų melsvąsias nesunkiai galima išmokyti nesudėtingų „šuniškų“ triukų: tarnauti, atnešti numestą žaislą arba pagauti jį metamą ore. Sakoma, kad rusų melsvosios dažnai išlieka charakteriu maži kačiukai iki gilios senatvės.
Taigi, šios veislės įsigijimas reikalauja gana rimto apsisprendimo, pliusų ir minusų pasvėrimo. Jeigu esate iš tokių, kurie gerbia asmenybes ir nekenčia pataikūniško šuniško prieraišumo, jeigu trokštate savo namuose nuotykių ir išradingo, kartais akiplėšiško draugo, kuris reikalaus nuolatinio kontakto su jumis, jeigu pas jus dažnai nevaikšto svečiai, ir jūs neturite (ir greitu laiku neplanuojate turėti) mažų vaikų ? tuomet rusų melsvoji kaip tik jums. Jeigu jausis besąlygiškai mylima, ji jums paklus ? bet ne iš baimės (ji drąsi ir beveik nebijo skausmo) ir ne iš prisitaikėliškumo (ji ne tokia), o iš meilės ir pagarbos. Tačiau jeigu įskaudinsite ? iš pirmo karto ji tuo negalės patikėti, o iš antro ? nusivils jumis amžinai... Sėkmės ir spalvingų emocijų su rusų melsvosomis!
Rusų melsvųjų veislė pastaruoju metu ypač populiarėja tarp kačių augintojų. Šios veislės kačiuką be dokumentų galima įsigyti už 80-100 lt, tuo tarpu tituluotų tėvų palikuonys kainuoja kur kas brangiau.

Šaltinis: Gyvunai.lt

Pranešimas  
turiu rusu melynaji katina, dar irgi jaunas. siaip nera labai meilus gyvunas, jo ant ranku kada nori nepaimsi ir siaip jis pats ateis atsigulti pas tave irgi tik tada, kada pats uzsinores Confused ir dar vienas minusiukas...siuo metu laukiuosi, taigi musu Mycka teko anytai atiduoti, nes labai jau kandziojasi rupuziukas, kaip suniukas koks butu... taigi atidaviau, kad man ramiau butu, o kai ir vaikelis gims nenoreciau, kad apkandziotu... Sad

Ne i tema,bet noriu parasyti apie savo gyvuna - shuniuka (ne sunu). Mano mazasis susilauze praeita ketvirtadieni susilauze priekina letenele.Penktadieni isoperavo,"idejo"plokstele,sugipsavo. Po narkozes prabludijo visa nakti,o ,svarbiausia,buna tik su manim,tai as ji visa nakti pralaikiau rankose (kas neturi gyvunu palaikys mane durna),gaila man jo labai Sad . Dabar ji reikia labai saugoti,kad nesusilauzytu likusiu letenu,girdau/leidziu vaistus,zodziu dirbu slaugytoja Rolling Eyes . Tik dabar niekaip nesugalvoju,kaip jam isaiskinti,kad niekur nesokinetu,nesikarstytu ir elgtusi protingai Rolling Eyes .

O atsakant i Vygos tema,galiu tik pritarti Aikai-su bet kokiu gyvuneliu reikia elgtis ,taip ,kaip su vaiku. Jei jau apsisprendei tureti gyvuna,reikia jam skirti ir demesio,ir laiko,ir meiles.

Mano katyte irgi kandziojasi. O labiausiai tai mazius kencia. Diena jis ja vaiko, gainioja o ji atsigrajina tada, kai mazius uzmiega. Ir del svelnumo teisybe- ateis pati prisiglausti tada, kai uzsimanys. Nors miega su manim, po antklode palindusi, tik nosyte matosi.

Atsakyti su citata
Pranešimas  
Ligita rašo:
Ne i tema,bet noriu parasyti apie savo gyvuna - shuniuka (ne sunu). Mano mazasis susilauze praeita ketvirtadieni susilauze priekina letenele.Penktadieni isoperavo,"idejo"plokstele,sugipsavo. Po narkozes prabludijo visa nakti,o ,svarbiausia,buna tik su manim,tai as ji visa nakti pralaikiau rankose (kas neturi gyvunu palaikys mane durna),gaila man jo labai Sad . Dabar ji reikia labai saugoti,kad nesusilauzytu likusiu letenu,girdau/leidziu vaistus,zodziu dirbu slaugytoja Rolling Eyes . Tik dabar niekaip nesugalvoju,kaip jam isaiskinti,kad niekur nesokinetu,nesikarstytu ir elgtusi protingai Rolling Eyes .

O atsakant i Vygos tema,galiu tik pritarti Aikai-su bet kokiu gyvuneliu reikia elgtis ,taip ,kaip su vaiku. Jei jau apsisprendei tureti gyvuna,reikia jam skirti ir demesio,ir laiko,ir meiles.

Gaila tavo šuniuko, bet ir aš nežinau kaip jam paaiškinti, kad reikai galvoti ką darai Rolling Eyes , gal jua pasimokė Question Embarassed

Va būtent dėl šitos priežasties ir neužsiimu gyvūnais - gana man vaikų ir augalėlio Wink

Pranešimas  
Raska rašo:

Gaila tavo šuniuko, bet ir aš nežinau kaip jam paaiškinti, kad reikai galvoti ką darai Rolling Eyes , gal jua pasimokė Question Embarassed

Va būtent dėl šitos priežasties ir neužsiimu gyvūnais - gana man vaikų ir augalėlio Wink

As ir turiu du vaikus ir augaleli,ir ne neitariau ,kad man shunelis tiek rupesciu sukels. O del pasimokymo,kazin ,kaip ten su jais,ne ta veisle,kad ramiai guletu. Vet.klinikoje pasakojo,kad toks pat ,po savaites,yra buves atvestas operuoti antra koja ,tfu tfu tfu.... Rolling Eyes

Nelaikyciau namie nei suns, nei kates... Nemegstu gyvunu namuose... Embarassed Rolling Eyes

Atsakyti su citata
Pranešimas  
O as myliu gyvunus. Labai megstu ir namuose....tik ne savo Wink O jei rimtai, tai laikyti kate namie, nezinau ar apsispresciau, nors sako su jom maziau vargo nei su sunim. O vat suni esu turejusi - tik labai sunku ir skaudu, kai pasensta, pasiligoja, mirsta. Sad Apie suniuka pagalvojam, ir vyras noretu, bet vis stabdo salygos - jeigu gyventumem kur prie misko ar parko Rolling Eyes Noreciau skotu terjero, tokio juodo staciom ausytem ir trumpa uodegyte Wink Gal kada nors.... Wink

Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:
Atsakyti į pranešimą Puslapis 14
Pereiti prie 1, 2, 3, 4  Toliau
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume