Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

3 mišrainės žiemai: gardžios idėjos jūsų atsargoms

Mišrainės žiemai / Shutterstock
Mišrainės žiemai / Shutterstock

Žiemą taip norisi atsidaryti stiklainį naminių atsargų, kurios kvepia vasara ir primena šiltus saulėtus vakarus. Mišrainės žiemai – puikus būdas išsaugoti daržovių skonį, o kartu ir palengvinti kasdienį maisto ruošimą. Jų galima naudoti kaip garnyrą, pagardą prie mėsos ar tiesiog valgyti vienas. Dalinuosi trimis patikrintais receptais, kurie tikrai pravers šaltuoju metų laiku.

1. Klasikinė daržovių mišrainė

Ši mišrainė yra tikra rudens klasika – joje dera agurkai, pomidorai, paprikos ir morkos.

Ingredientai (apie 6 litrus):

  • 1 kg agurkų
  • 1 kg pomidorų
  • 1 kg paprikų
  • 500 g morkų
  • 300 g svogūnų
  • 200 ml aliejaus
  • 150 ml acto (9 %)
  • 200 g cukraus
  • 2 šaukštai druskos

Paruošimas:

  1. Daržoves supjaustykite juostelėmis arba kubeliais.
  2. Sudėkite į didelį puodą, supilkite aliejų, actą, įberkite cukrų, druską.
  3. Virkite apie 30 minučių ant nedidelės ugnies, kol daržovės suminkštės, bet neištiš.
  4. Karštą mišrainę supilkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangteliais ir apverskite.
Mišrainės žiemai / Shutterstock
Mišrainės žiemai / Shutterstock

2. „Bulvių draugė“ – burokėlių ir kopūstų mišrainė

Tobula prie keptų bulvių ar mėsos – burokėliai suteikia spalvą, o kopūstai traškumą.

Ingredientai (apie 5 litrus):

  • 1 kg burokėlių (virtų arba keptų)
  • 1 kg baltagūžių kopūstų
  • 500 g morkų
  • 300 g svogūnų
  • 200 ml aliejaus
  • 150 ml acto (9 %)
  • 150 g cukraus
  • 1,5 šaukšto druskos

Paruošimas:

  1. Kopūstus supjaustykite plonomis juostelėmis, morkas sutarkuokite, svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. Burokėlius sutarkuokite stambia tarka.
  3. Visas daržoves sumaišykite, užpilkite aliejumi, actu, suberkite cukrų, druską.
  4. Virkite apie 25 minutes.
  5. Karštą mišrainę supilstykite į stiklainius, sandariai užsukite.

3. Pikantiška pupelių mišrainė

Ši mišrainė – labai soti. Galite valgyti vieną su duona arba kaip garnyrą.

Ingredientai (apie 6 litrus):

  • 500 g virtų pupelių
  • 1 kg agurkų
  • 1 kg pomidorų
  • 500 g paprikų
  • 300 g morkų
  • 200 g svogūnų
  • 200 ml aliejaus
  • 150 ml acto (9 %)
  • 200 g cukraus
  • 2 šaukštai druskos

Paruošimas:

  1. Virtas pupeles atidėkite į šalį.
  2. Daržoves supjaustykite kubeliais arba juostelėmis.
  3. Sudėkite į puodą, įpilkite aliejaus, acto, suberkite cukrų ir druską.
  4. Virkite apie 30 minučių, tada suberkite pupeles ir dar pavirkite 10 minučių.
  5. Supilstykite į stiklainius, užsukite ir apverskite, kol atvės.

Ar patiko straipsnis?