Čili troškinys tirštas, sotus, gardus ir šiek tiek aštrus. Čili kon karne – jautienos faršas troškintas su svogūnais, astriaisiais pipirais, česnakais, paprika, trintais pomidorais ir prieskoniais. Patiekiamas su tarkuotu mocarella sūriu, grietine ir nachos traškučiais. Šis cili troškinys su jautiena man primena Meksiką.
Jei jus labiau domina čili sriuba – į puoda įpilkite daugiau trintų pomidorų ir jautienos sultinio. Taip labai lengva reguliuoti tirštumą. Receptu dalinasi Maistas ant stalo.
Čili troškinys receptas
Iš šio ingredientų kiekio pagaminsite maždaug 5-6 porcijas
Užtruksite apie 1 val.
Čili sriuba
- 1.4 kg jautienos nugarinės(parduotuvėje sumalti į faršą)
- 2 šaukšteliai druskos
- žiupsnis juodųjų pipirų
- 2 šaukštai aliejaus
- 2 svogūnai
- 5 skiltelės česnako
- 1 paprika
- 1 pomidoras
- keli čili pipirai (jeigu bijote aštrumo galite ir nedėti)
- džiovintų kajeno pipirų (aštrumą reguliuokite pagal savo skonį – nepadauginkite)
- šaukštelis džiovinto raudonėlio
- pusė šaukštelio sukapotos kalendros arba petražolių
- šaukštelis džiovintos paprikos
- 1400 g trintų pomidorų (perku jau paruoštus 2 butelius po 700 g)
Patiekimui
- Šviežia kalendra arba petražolės,
- Jeigu nebijote aštrumo čili pipirai supjaustyti riekelemis
- Grietinė
- Tarkuota mocarela
- Nachos traškučiai
- Ciabatta arba prancūziškas batonas
Kaip pagaminti čili kon karne
- Įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros, patepame aliejumi, sudedame jautienos faršą, supjaustytus svogūnus, sutraiškytus česnakus. Pasūdome ir barstome juodųjų pipirų. Uždedame dangtį ir troškiname apie 30 minučių kartais pamaišydami. Kai jautiena ir svogūnai paleis sultis, paragaujame, jeigu dar reikia pasūdome ir barstome juodųjų pipirų, viską gerai išmaišome ir paliekame troškintis dar 5 minutes.
- Kol mėsa troškinasi nuplauname ir smulkiai supjaustome papriką, pomidorą ir čili pipirus.
- Imame didesnį puodą, į jį iš keptuvės sudedame visą jautieną, sudedame pjaustytą papriką, pipirus ir pomidorą, beriame raudonėlį, džiovintą papriką, supilame trintus pomidorus. Viską labai gerai išmaišome. Nustatome vidutinę kaitrą ir paliekame uždengtą puodą troškintis dvidešimčiai minučių. Tada išjungiame ir paliekame kunkuliuoti dar dešimčiai minučių.
- Jei jautiena išleido riebalų, galite nusemti kelis šaukštus. Paragaukite ar ko nors netrūksta. Čili troškinys gaunasi gana tirštas. Jeigu norite šiek tiek skystesnio troškinio įpilkite dar šiek tiek trintų pomidorų tyrės. Man šio tirštumo sriuba pats tas. Bet jeigu Jums patinka daugiau skystimo galite įpilti ir jautienos sultinio.(aš jo niekad nenaudoju, valgome tirštą)
- Dar karštą čili troškinį supilkite į sriubos dubenį, įdėkite šaukštą grietinės, ant viršaus pabarstykite tarkuoto mocarela, (gali būti čederio sūris arba parmezanas), kalendros arba petražolių. Lėkštės krašte pabarstykite šiek tiek sutrupintų nachos traškučių.
Šaldytuve čili troškinys gali būti laikomas iki trijų dienų.