Duoniukai be glitimo patiks tiems, kurie rūpinasi sveikata ar tiesiog netoleruoja glitimo. Šie traškūs sveikuoliški krekeriai gaminami su linų sėmenų sėklomis, moliūgų, saulėgražų ir sezamų sėklomis. Darbo nedaug, o skonis tikrai puikus. Patiks ne tik sveikuoliams.
Duoniukai be glitimo – krekeriai
- 150 g linų sėmenų
- 40 g saulėgrąžų
- 45 g moliūgų sėklų
- 60 g sezamo sėklų
- 110 g vandens
- 1 arbat. šaukštelis druskos
- 1 šaukštas riešutų sviesto
Gaminimas
- Linų sėmėnis sumalkite kavamale. Gautus miltus supilkite į dubenį.
- Supilkite saulėgrąžas, sezamo ir moliūgų sėklas. Supilkite vandenį, suberkite druską. Viską gerai išmaišykite ir palikite pastovėti apie dešimt minučių.
- Kai masė kiek pabrinks įdėkite riešutų sviesto, ir visą masę pertrinkite kočėlu.
- Duoniukų masę paskleiskite ant kepimo popieriaus. Ant masės viršaus uždėkite dar vieną lapą kepimo popieriaus, kad neliptų prie kočėlo ir gražiai išlyginkite. Kuo ploniau iškočiosite, tuo traškesni bus duoniukai.
- Išlygintą masę įdėkite į 170 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių ant vidurinės lentynos. Tada apverskite ant kitos pusės ir kepkite dar apie 20 minučių. (viso 50 minučių). Jeigu norite panašesnių į tikrą duoną – kepkite tik 15 minučių, išjunkite orkaitę ir palikite porai valandų. Trapumo neliks, duoniukai bus panašesni į tikrą duoną.
- Iškepusius palikite atvėsti, sulaužykite ir sudėkite į paruoštą dubenį. Skanaus!
Šaltinis: www.maistasantstalo.lt