Sluoksniuotos tešlos bandelės su kremu gardus desertas prie kavos ar arbatos. Bandelės yra pripildytos advokato kremu su rikota ir papuoštos šviežiomis uogomis.
Jei neturite ūpo gaminti kremą, sumaišykite rikotą su cukraus pudra. Tai bus paprastesnis ir greitesnis būdas.
Bandelėms
- 1 pakelis sluoksniuotos tešlos
- 1 kiaušinio trynys aptepimui
Kremui
- 370 ml pieno (naudoju avižų)
- 2 kiaušiniai (naudojami tik tryniai)
- 60 g kukurūzų krakmolo
- 0.5 šaukštelio maltos burbono vanilės
- 120 g cukraus
- 40 g sviesto
- 30 g kokybiško baltojo šokolado
- 250 g rikotos sūrio
Gaminimas
- Pasidėkite sluoksniuotą tešlą ant stalviršio. Paimkite 7.5 cm metalinį žiedą – apskritimą (galite panaudoti puodelį) ir padarykite devynis apskritimus. Juos sudėliokite ant kepimo popieriaus, kepimo skardoje palikdami tarpelius.
- Iš tešlos likučių su puodeliu ar žiedu padarykite dar 9 apskritimus. Jų viduryje įspauskite 5 cm apskritimus. Jums reikalinga tik išorinė apskritimo dalis. Viduriukus iškočiokite ir panaudokite bandelėms.
- Gautus apskritus kraštelius sudėliokite ant jau sudėtų apskritimų.
- Paruoštas bandeles patepkite kiaušinių tryniu ir kepkite iki 15 minučių 200°C įkaitintoje orkaitėje.
Kremas
- Supilkite pieną į nedidelį puodą, suberkite maltą vanilę, užvirkite.
- Atskirkite kiaušinų baltymus nuo trynių. Elektriniu plaktuvu plakite trynius tol kol iš geltonų taps šviesiai geltonos, balkšvos spalvos. Nesustodami plakti elektriniu plaktuvu įpilkite samtį karšto pieno. Suberkite cukrų, plakite toliau. Suberkite kukurūzų krakmolą, išplakite. Jeigu masė pasidarys per tiršta nesustojant plakti įpilkite dar kelis samčius įkaitusio pieno.
- Plakdami kremo masę palengva supilkite pusę verdančio pieno. (Šiame procese svarbiausia pieną pilti plakant masę. Jeigu pirma supilsite pieną, ir maišyti pradėsite vėliau, kremas gali sušokti į kiaušinienę. Būtina intensyviai maišyti, arba plakti plaktuvu.)
- Išplaktą masę supilkite atgal į puodą, kuriame verda likusi dalis pieno. Pilant puodą maišykite mediniu šaukštu. Įjunkite vidutinę kaitrą ir nesustodami maišyti užvirkite. Maišyti būtina nuolat, nes kremas lengvai prisvyla.
- Kai kremas pradeda kunkuliuoti išjunkite kaitrą, dar kiek pamaišykite, kad nesviltų. Įmeskite sviestą ir baltą šokoladą. Uždenkite puodo dangtį ir palikite stovėti kelias minutes, kad išsilydytų sviestas ir šokoladas. Po kelių minučių pamaišykite ir vėl uždenkite. Taip kelis kartus, kol viskas ištirps ir gausis vientisa masė.
- Užvirusį kremą supilkite į dubenį, palikite atvėsti.
- Į atvėsusio kremo dubenį sudėkite rikotą ir sumaišykite su plikytu kremu iki vientisos masės. Jeigu norite sodresnio skonio vietoj rikotos dėkite plaktą grietinėlę. Paruoštu kremu užpildykite iškeptų bandelių vidurį, papuoškite mėgstamomis uogomis ar cukraus pudra. Skanaus!
Šaltinis: www.maistasantstalo.lt