Kopūstų blynai su kefyru yra purūs, minkšti, tirpstantys burnoje. Blynai su kopūstais tokie pat kaip vaikystėje kepdavo močiutė. Vaikams šie blynai labai patiko. Jei nori sulieknėti, turėk omenyje, kad kopūstai – mažai kalorijų turinti daržovė.
Kopūstų blynai su kefyru
(1 žmogui)
- 300 g kopūsto
- 200 g kefyro
- 1 kiaušinis
- 3-4 šaukštai miltų
- 1/3 svogūno
- 0,5 a. šaukštelio sodos
- druska, juodieji pipirai (pagal skonį)
- džiovinti svogūnai (nebūtinai)
(4 žmonėm)
- 1 Vidutinio dydžio kopūstas (900g)
- 600 g kefyro
- 3 vnt. kiaušinių
- 10-12 šaukštų miltų
- 1 vidutinis svogūnas
- 1,5 a. šaukštelio sodos
- druska, juodieji pipirai (pagal skonį)
- džiovinti svogūnai(nebūtinai)
Gaminimas
- Išplakite kiaušinius su druska ir pipirais.
- Supilkite kefyrą, suberkite džiovintus svogūnus, sodą, miltus ir viska gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Sutarkuokite kopūstą ir svogūną.
- Ant sutarkuotų kopūstų supilkite kiaušinių ir miltų plakinį. Išmaišykite.
- Kepkite ant vidutinės kaitros. Skanaus.
Šaltinis: www.maistasantstalo.lt