Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Kopūstų blynai
Kopūstų blynai

Dienos receptas: kopūstų blynai

Kopūstų blynai su kefyru yra purūs, minkšti, tirpstantys burnoje. Blynai su kopūstais tokie pat kaip vaikystėje kepdavo močiutė. Vaikams šie blynai labai patiko. Jei nori sulieknėti, turėk omenyje, kad kopūstai – mažai kalorijų turinti daržovė.

Kopūstų blynai su kefyru

(1 žmogui)

  • 300 g kopūsto
  • 200 g kefyro
  • 1 kiaušinis
  • 3-4 šaukštai miltų
  • 1/3 svogūno
  • 0,5 a. šaukštelio sodos
  • druska, juodieji pipirai (pagal skonį)
  • džiovinti svogūnai (nebūtinai)

(4 žmonėm)

  • 1 Vidutinio dydžio kopūstas (900g)
  • 600 g kefyro
  • 3 vnt. kiaušinių
  • 10-12 šaukštų miltų
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 1,5 a. šaukštelio sodos
  • druska, juodieji pipirai (pagal skonį)
  • džiovinti svogūnai(nebūtinai)

Gaminimas

  1. Išplakite kiaušinius su druska ir pipirais.
  2. Supilkite kefyrą, suberkite džiovintus svogūnus, sodą, miltus ir viska gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Sutarkuokite kopūstą ir svogūną.
  4. Ant sutarkuotų kopūstų supilkite kiaušinių ir miltų plakinį. Išmaišykite.
  5. Kepkite ant vidutinės kaitros. Skanaus.

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt

Kopūstų blynai
Kopūstų blynai
Mano išsaugoti straipsniai