Varškėtukai – puikus maistas ne tik savaitgalio pusryčiams, bet ir kasdienai. Išbandykite šį minkštų varškėtukų receptą.
Ingredientai:
- 500 g varškės
- 2 kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 150 g miltų
- 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
- Varškės paruošimas:
- Varškę sudėkite į didelį dubenį ir gerai ištrinkite šakute arba trintuvu, kad nebūtų gumuliukų.
- Tešlos paruošimas:
- Į varškę įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite.
- Į masę suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Maišykite, kol gausite minkštą, bet nelimpančią prie rankų tešlą. Jei reikia, papildomai įberkite miltų, bet svarbu nepadauginti, kad varškėtukai liktų minkšti.
- Formavimas:
- Pasiruoškite stalą, ant kurio šiek tiek pabarstykite miltų. Iš tešlos suformuokite rutuliukus arba plokščius skrituliukus. Jei tešla per daug lipni, truputį pamiltuokite rankas.
- Kepimas:
- Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus. Varškėtukus kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Svarbu neperkaitinti keptuvės, kad jie spėtų iškepti viduje ir neliktų perdegę išorėje.
- Patiekimas:
- Iškeptus varškėtukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
- Patiekite su grietine, uogiene arba medumi.
Skanaus!