Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Dienos receptas
Minkšti varškėtukai

Dienos receptas: minkšti varškėtukai

Varškėtukai – puikus maistas ne tik savaitgalio pusryčiams, bet ir kasdienai. Išbandykite šį minkštų varškėtukų receptą.

Ingredientai:

  • 500 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 150 g miltų
  • 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • Aliejaus kepimui
Dienos receptas
Minkšti varškėtukai

Gaminimo eiga:

  1. Varškės paruošimas:
    • Varškę sudėkite į didelį dubenį ir gerai ištrinkite šakute arba trintuvu, kad nebūtų gumuliukų.
  2. Tešlos paruošimas:
    • Į varškę įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite.
    • Į masę suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Maišykite, kol gausite minkštą, bet nelimpančią prie rankų tešlą. Jei reikia, papildomai įberkite miltų, bet svarbu nepadauginti, kad varškėtukai liktų minkšti.
  3. Formavimas:
    • Pasiruoškite stalą, ant kurio šiek tiek pabarstykite miltų. Iš tešlos suformuokite rutuliukus arba plokščius skrituliukus. Jei tešla per daug lipni, truputį pamiltuokite rankas.
  4. Kepimas:
    • Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus. Varškėtukus kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Svarbu neperkaitinti keptuvės, kad jie spėtų iškepti viduje ir neliktų perdegę išorėje.
  5. Patiekimas:
    • Iškeptus varškėtukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
    • Patiekite su grietine, uogiene arba medumi.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai