Varškės apkepą tikriausiai kepa kiekviena šeimininkė, turinti savo paslapčių, kaip jį pagaminti kuo puresnį ir skanesnį. Šis receptas, kurį siūlome, turi vieną “slaptą” produktą, kuris varškės apkepą padaro kvapnų bei saldų.
Šį patiekalą galite gaminti pusryčiams, vakarienei arba net pietums, jei tądien paskelbėte šeimoje „dieną be mėsos“.
Jei jūsų vaikai per maži padėti plakti kiaušinius ar maišyti tešlą, pasiūlykite jiems bent padekoruoti iškeptą apkepą: tegul mažos rankutės užberia ant viršaus mėgstamų uogų ar uždeda skaniausios uogienės.
Patyrę tėvai sako, kad kai vaikas vienaip ar kitaip prisideda prie patiekalo gaminimo, vėliau noriau jį valgo.
Reikia:
3 kiaušinių;
5 šaukštų cukraus;
6 šaukštų manų kruopų;
Šiek tiek druskos;
3 šaukštai grietinės;
0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
Vanilinio cukraus;
500 gramų varškės (tinkamiausia ne liesa – 9 arba 18 proc. riebumo);
3 bananų (nepernokusių).
Gaminimas:
Kiaušinius suplakite su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi.
Pridėkite grietinę, varškę ir manų kruopas su kepimo milteliais.
Viską gerai išmaišykite.
Bananus supjaustykite kelių centimetrų gabaliukais ir pačioje pabaigoje supilkite į tešlą.
Neprinokusių bananų reikia tam, kad kepant jie neištižtų ir jaustųsi apkepe.
Apkepą kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
Iškepęs apkepas būna gražios auksinės spalvos.
Pateikiame su grietine, trintomis uogomis, mėgstamu saldžiu padažu ar grietine. Skanu su natūraliu jogurtu.
Skanaus!