Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas.

Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!
Reikės:
800 g natūralaus jogurto (kambario temperatūros),
pusės indelio kondensuoto pieno (karamelinio),
2 v.š. cukraus,
1 a.š. vanilės,
30 g želatinos,
skardinės konservuotų persikų.

Gaminimas:
Pirmiausia paruošiau 15 g želatinos su šiek tiek mažiau vandens, negu nurodyta ant pakuotės. Kitą dalį želatinos įmaišiau į iš persikų indelio nupiltą sirupą.
Kol želatina brinko, sausainius su peiliuku įpjoviau šonuose ir su šaukšteliu prikimšau kondensuoto karamelinio pieno. Taip paruoštus sausainius sudėjau į tortinę, išklotą maistine plėvele.
Želatiną iš pirmosios stiklinės maišant kaitinau tol, kol nebelipo prie šaukštelio. Svarbu neužvirinti. Atvėsinau.
Tuo metu jogurtą suplakiau su vanile ir cukrumi, įmaišiau į pravėsusią želatinos masę. Viską supyliau ant sausainių. Bandžiau sluoksniuoti, bet grietinės masė buvo labai skysta, tad sausainius „susodino“ vienus ant kitų.

Viršų papuošiau supjaustytomis persikų puselėmis ir pastačiau į šaldytuvą sustingti.
Tada kaitinau sirupą su želatina, kol pasidarė vientisas skystis (neužvirti jokiu būdu). Atvėsinau.
Ant pradėjusio stingti pyrago viršaus atsargiai supyliau sirupą, maišytą su želatina, ir vėl dėjau į šaldytuvą, bet jau nakčiai.
Pyrago kaina išėjo apie 6 eurus.
Skanaus!
Mama Renata