Žinau, žinau, kad bananų duona nieko nenustebinsiu – ji labai populiari, kepama daugelyje namų ir kiekviena šeimininkė turi mėgstamą šio kepinio receptą.
Tai vienas paprasčiausiai paruošiamų kepinių, visada skanus, kiek sveikesnis už daugumą kitų, visada pavykstantis ir labai praverčiantis, kai pyrago reikia čia ir dabar.
Be to, tai puikus bananų sunaudojimo būdas – kai jie jau nuberti rudais taškais ir ketina tuoj tuoj išsibraukti iš valgomų dalykų sąrašo.
Bananų duoną puikiai galima kepti ne tik pailgoje kekso, bet ir keksiukų formelėse – bent mano vaikams tokia dar labiau patinka ir niekada ilgai namie neužsibūna.
Reikės:
2 kiaušinių;
3 didelių bananų;
75 ml aliejaus;
1 šaukšto natūralaus jogurto (galima keisti grietine);
100 g cukraus;
200 miltų;
1 šaukštelio cinamono;
1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
1-2 saujų migdolų (nebūtinai).
Kepame bananų duoną:
1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Pailgą kekso kepimo formą, arba keksiukų popierėlius, kuriuose sudėsime į keksiukų kepimo formą, lengvai patepame aliejumi. Silikoninės formos dar labiau paspartina bananų duonos gamybą – jų riebalais tepti nereikia.
2. Bananus nulupame, supjaustome stambiai gabalėliais ir sutriname – galima šakute, bet labai patogu bulvių grūstuve. Visai iki vientisos košės nebūtina trinti, skaniau kai lieka pavienių banano gabalėlių. Į bananus mušame kiaušinius, pilame aliejų, cukrų, dedame jogurto šaukštą ir išmaišome.
3. Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cinamonu. Beriame juos į pasiruoštą drėgną bananų mišinį ir išmaišome iki vientisos masės. Įmaišome migdolus – sveikus arba pasmulkintus per pusę. Migdolai labai paskanina bananų duoną, tačiau jei tarp valgytojų bus mažylių, saugiau pyragą kepti be riešutų.
4. Masę pilame į paruoštą kepimo formą ir kepame – keksiukai iškeps per 25-30 minučių, bananų duonai prireiks 35-40 minučių.