Meluosiu sakydama, kad kaneles įsimylėjau iš pirmo kąsnio, reikėjo jas prisijaukinti. Ir dabar šis gardumynas garbingai rikiuojasi šalia gurmaniškų macaroons’ų, tikro gero juodojo šokolado bei triufelių. Saldūs gabalėliai, kurių vos vienas kitas suteikia mmmm kokį malonumą!
Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Banano savybės, apie kurias žinome ne visi
Bananų ir varškės pyragas
Skaniausias visų laikų varškės pyragas
Na, o su tomis kanelėmis ilgai delsiau vien dėlto, nes maniau, kad legendomis apipintas saldumynas, atrodė, paskui save velka ir sudėtingą gaminimo procesą. Tikrai ne! Svarbu čia tik tiek: kantrybė, kantrybė, kantrybė. Na ir dar truputį kantrybės.
Visų pirmiausia – paruošta tešla geriausia iki dviejų parų laikoma šaldytuve. Kepti kanelės patariama neatsitraukiant nuo orkaitės, na, nebent puikiai tą aparatą pažįstate. Aš vis dar nelabai.
Na ir galiausiai laikyti skanėstus jau iškeptus šaldytuve, bent šešioms valandoms!
Sakiau, kantrybės čia prireiks.
Bet pats gaminimo procesas – labai greitai ir lengvai įveikiamas.
Taigi, kanelėms prireiks (jų man išėjo 22):
-
30 g šalto sviesto
-
100 g miltų
-
130 g cukraus pudros
-
Žiupsnio druskos
-
1 sveiko kiaušinio ir 3 trynių
-
450 ml pieno
-
Valgomojo šaukšto romo
-
2 a.š. vanilinio cukraus (o geriausia – šaukštas vanilės esencijos)
-
1/2 a.š. cinamono
-
1/5 a.š. kvapiųjų pipirų
-
1/4 a.š. kardamono
-
Šaukšto medaus
Į indą suberiame miltus, cukraus pudrą ir smulkiais gabaliukais pjaustytą sviestą. Viską išsukame maisto smulkintuvu.
Eilė kiaušiniams – dedame tą vieną sveiką kiaušinį ir 3 trynius. Vėl išsukame.
Pieno reikia šilto, o jį karšto vandens vonelėje kaitiname akimirką iki pienui užverdant. Šį pilame į jau paruoštą masę ir atsargiai išplakame.
Galiausiai: šaukštas romo ir prieskoniai. Sąžiningai viską išmaišykite, kad prieskoniai nesušoktų į gumuliukus!
Visa ši masė, uždengta plėvelė, keliauja į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms. Ir prieš kepant dar bent kelioms palaikoma kambario temperatūroje.
Orkaitė įkaitinama iki 200 laipsnių temperatūros.
Tam, kad kanelės gražiai blizgėtų, jų formeles geriausia ištepti lydytu medumi. Originaliame kanelių recepte jos tviska nuo bičių vaško, tik tokio varianto neišbandžiau.
Masę išpilstome (taip, ji skysta!) į formeles ir šauname į orkaitę. Vos tik viršūnės pradeda rusvėti (maždaug po 15-25 min), kaitrą sumažiname iki 160-175 laipsnių. Ir kepame dar maždaug 40 min.
O dabar – sunkiausioji dalis. Atvėsusias kaneles dedame į šaldytuvą, mažiausiai 6 valandoms.
Patikėk, jos skaniausios kitą rytą, su pirmuoju kavos puodeliu.
Skanaus!