Turbūt nebeturiu tokių draugų, kurie nebūtų ragavę mano kibinų. Man be galo patinka šis patiekalas, nes palyginus greitai pagaminamas, nebrangus ir labai patogus valgyti bei vaišinti svečius. Galbūt tai galėtų būti puiki idėja vaiko gimtadieniui? Nors ir nepriskiriami prie sveikuoliško maisto, bet kartais jie verti nuodėmės. Dalinuosi jų receptu.
Produktai (išeina apie 25 kibinus)
Tešlai:
-
0,5 kg. miltų
-
0,5 mažo pakelio sausų mielių
-
250 ml. grietinės
-
3 kiaušinių
-
0,25 stiklinės kefyro
-
100 g. kambario temp. sviesto
-
druska
Įdarui:
-
800 g. mėsos (šį kartą ruošiau su kalakutiena, esu bandžiusi su vištiena, kiauliena – taip pat būdavo skanu, bet su kalakutiena tiesiog nuostabu)
-
1 svogūnų galvos
-
truputį sviesto
-
druska
-
pipirai
Paruošimas
Pirmiausia pasiruošiu įdarą. Mėsa sumalama (arba iš karto perkamas faršas).
Smulkiai supjaustomas svogūnas, dedamas į mėsa, taip pat truputį druskos, pipirų ir įdaras paruoštas. (Sviesto prireiks vėliau).
Tešlos paruošimas jau šiek tiek sudėtingesnis :) Bet visada gaminu pagal formulę ir viskas būna labai paprasta:
Kiaušinių tryniai + sviestas + grietinė + kefyras
Miltai + mielės + druska
O tada viską sumaišom tarpusavy.
Dabar šiek tiek išsamiau.
Atskiriami kiaušinio tryniai nuo baltymų. Tešlai reiks tik trynių, bet baltymų neišpilkite – juos galėsite panaudoti kibinų aptepimui.
Kiaušinių tryniai sumaišomi su sviestu.
Į masę dedama grietinė ir vėl maišoma. (Man labai patogu tokias mases maišyti su kiaušinių plaktuvu, tada visa ta masė vientisa gaunasi).
Galiausiai kefyras ir vėl maišoma iki vientisos masės.
Į atskirą dubenį supilu miltus, sausas mieles ir druską, Viską sumaišau.
Į skystą masę po truputį beriu miltų masę ir maišau, o vėliau ir minkau.
Tešlą reikia minkyti kol ji nebelips prie rankų, tačiau nepadarykite jos kietos kaip akmens.
Tešlą plonai iškočioju, apvalaus daikto pagalba pasidarau kibinų “paruoštukus”. Dar šiek tiek pakočioju.
Dedu įdarą + truputį sviesto.
Formuoju kibinus ir juos aptepu plaktais kiaušinio baltymais.
Kepu orkaitėje apie 30 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Palinkėsiu Jums ne tik skanaus, bet ir lengvo gaminimo!