Artėjant Kalėdoms, ieškome kalėdinių meduolių recepto. Dar yra laiko, tad kviečiame išbandyti įvairius, kad atėjus šventėms, išsirinktumėte patį, patį geriausią.
Jūsų dėmesiui – mamos Lauros kalėdinių meduolių receptas.
Meduoliukų receptas
Tešlai:
200 g. sviesto;
4 kiaušinių tryniai;
1 kiaušinis;
200 g. miltinio cukraus;
200 g. grietinės (30%);
200 g. medaus;
30 g. kepimo miltelių;
700-800 g. miltų;
Po pusę a.š. maltų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapniųjų pipirų, muskato (galima dėti tris a.š. kalėdinio prieskonių mišinio).
TAIP PAT SKAITYKITE:
Kūčiukai, kurie pavyksta, net jei kepate juos pirmą kartą gyvenime
Išradinga: 5 mamos dalijasi išskirtinėmis Kalėdų tradicijomis
Glajui:
2 kiaušinio baltymai;
2 stiklinės miltinio cukraus;
citrinos sulčių,
Gaminimas:
Sviestą išsukame su kiaušinio tryniais ir miltiniu cukrumi. Į grietinę supilame kepimo miltelius ir išmaišome. Grietinę supilame į išsuktą masę.
Medų pakaitiname su prieskoniais ir atvėsiname.
Iš visų tešlai skirtų produktų suminkome tešlą, t.y. dar supilame miltus ir įmušame vieną kiaušinį.
Valandą palaikome šaldytuve.
Tuomet iškočiojame 7-8 mm storio lakštą ir išpjauname norimas formas.
Kepame 200 temperatūroje 12-15 min.
Glajaus paruošimas:
Suplakame baltymus ir sumaišome su cukraus pudra. Tokiu atveju gausis baltas glajus. Jeigu norisi spalvoto glajaus, tada reikia įdėti maistinių dažų.