53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Obuolių pyragas

Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų

Skubame į pagalbą ir siūlome receptą, kuris padės sunaikinti „pribumpsėjusių” obuolių atsargas. Obuolių pyragas, kuriam neliks abejingų.

Paprastas obuolių pyragas – toks, ar panašus, kepamas bene visuose namuose, vieni į jį dedame grietinės, kiti sviesto ar aliejaus.

Išbandžiusi daugybę panašių Vaikyste kvepiantis trupininis pyragas
Skaniausias visų laikų varškės pyragas

Kad obuolių pyragas nesukristų, o gražiai pakiltų, obuolius visada dedu kepimo formos apačioje, o ne viršuje, miltus persijoju, o pieną naudoju ne tik ištrauktą iš šaldytuvo, bet kambario temperatūros. Pyragą dedu į karštą orkaitę ir jos durelių nevarstau, tik pro langelį pyragui pamojuoju, kad keptų ir dailiai pūstųsi, po namus skleisdamas savo nepakartojamą kvapą.

Reikės:

2 kiaušinių

80-100 g cukraus,

100 g ištirpinto sviesto,

240 g miltų,

1 kupino šaukštelio kepimo miltelių,

1 šaukštelio maltos vanilės,

125 ml pieno,

7-8 mažų obuoliukų,

1 šaukšto manų kruopų,

1 šaukštelio cinamono.

Kepame paprastą obuolių pyragą:

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.

Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais.

Kitame inde kiaušinius lengvai paplakame su cukrumi, pilame ištirpintą sviestą.

Į šią masę pilame miltus su kepimo milteliais, išmaišome.

Po truputį pilame pieną ir išmaišome.

Kepimo formą ištepame aliejumi.

Obuolius supjaustome plonesnėmis riekelėmis ir sumaišę su manų kruopomis ir cinamonu (jei labai rūgštūs, įmaišome gerą šaukštą cukraus) ir dedame į kepimo formą. Ant obuolių supilame tešlą.

Šauname į orkaitę ir kepame 20-30 minučių, kol gražiai paruduoja.

Paprastą obuolių pyragą, jau kiek pravėsusį, galime pabarstyti cukraus pudra. Jei norime išsikepti pagerintą variantą – į tešlą įdedame vos vos pasmulkintų graikiškų riešutų, į obuolius – razinų.

Mano išsaugoti straipsniai