Šis patiekalas yra ir sotus, ir sveikas, ir vitaminingas. Pastaroji savybė pavasarį, kuomet organizmai savaime pasilpę po žiemos, yra ypač svarbi.
Reikia:
1/2 didelės vištienos krūtinėlės;
mėgstamų vištienos prieskonių;
10 nedidelių bulvių;
3 vidutinių morkų;
1/4 kopūsto;
1 svogūno;
1/2 stiklinės žalių žirnelių;
dar galima įdėti 1/3 šaldytų daržovių mišinio;
Jūsų pamėgtieji receptai portale TavoVaikas.lt::
Saulės kibinai: skanūs ir lengvai pagaminami
Angelo ašaros: pyragas, kuris… verkia
200 g grietinės;
1 kubelio ekologiško sultinio;
1 skiltelės česnako;
baziliko, čiobrelių;
Himalajų druskos;
šviežiai maltų pipirų;
kmynų;
sviesto ghi arba aliejaus kepimui.
Kaip gaminti?
Bulves supjaustome dideliais kubeliais, morkas griežinėliais, užpilame šaltu vandeniu, kad trečdalį apsemtų, kai vanduo užvirs, pabarstome druska ir pipirais.
Vištieną supjaustome kubeliais, pabarstome druska, pipirais, prieskoniais ir išspaudžiame česnako, viską išmaišome ir paliekame bent 5 min pasimarinuoti, tada – apkepame.
Supjaustome kopūstą, beriame prie bulvių ir morkų, taip pat beriame šaldytų daržovių mišinį ir žirnelius. Į daržoves dedame sultinio kubelį ir prieskonines žoleles, pabarstome kmynais.
Troškiname dar apie 7 min, dedame grietinės ir viską išmaišome, troškiname minutę ir išjungiame.
Visas troškinimo laikas apie 20-25 min, kol daržovės suminkštės.
Skanaus!
Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo “TAVO VAIKAS” prenumeratą.