Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Naminių kibinų receptas: palepinkite šeimą gardžiu patiekalu

Saulės kibinai: skanūs ir greitai pagaminami
Paskutinį kartą atnaujinta:

Šis patiekalas skanus visais metų laikais, tačiau ypač žavi šaltuoju metu, kai šalia garuojančio sultinio puikiai dera šviežiai iškeptas kibinas.

Mūsų portalo bičiulė, trijų vaikų mama Saulė, kviečia pasigaminti skaniųjų kibinų namuose ir nustebinti šeimą.

Naminiams kibinams reikės

Tešlai:

  • 200 g sviesto;

  • 3 kiaušinių (2 tešlai, 1 kibinams aptepti);

  • 100 g grietinės;

  • 100 g vandens;

  • 3,5 stiklinės miltų;

  • žiupsnelio druskos.

Įdarui:

  • 700 g maltos mėsos;

  • 1 svogūno;

  • 150 g vandens;

  • prieskonių (druskos, pipirų, baziliko, raudonėlio).

Naminių kibinų gaminimas

Tešla:

  1. Suplakite kiaušinius, sutarkuokite sviestą.

  2. Supilkite vandenį, sudėkite grietinę ir viską išmaišykite.

  3. Įberkite druską, suberkite miltus ir minkykite, kol tešla taps vientisa.

Įdaras:

  1. Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną.

  2. Suberkite prieskonius, supilkite vandenį ir viską gerai išmaišykite.

Kibinų formavimas:

  1. Tešlą iškočiokite ~0,5 cm storio ir išspauskite apie 10 cm dydžio apskritimus.

  2. Ant vieno krašto dėkite mėsos įdaro, kitą kraštą užlenkite ir kruopščiai užspauskite.

  3. Suformuotus kibinus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  4. Aptepkite kiaušinio plakiniu.

  5. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 30 minučių, kol gražiai pagels.

Patiekite su karštu sultiniu.

Skanaus!

Ar patiko straipsnis?