Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Sausainiai su riešutais ir šokoladu: tirpsta burnoje

Gaminame patys: sausainiai
Paskutinį kartą atnaujinta:

Gardūs, burnoje tirpstantys sausainėliai patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Jei nemėgstate žemės riešutų, juos nesunkiai pakeisite lazdyno ar kitais mėgstamais riešutais.

Sausainiams reikės:

  • 250 g žemės riešutų;

  • 120 g sviesto;

  • 250 g cukraus;

  • 180 g miltų;

  • 1 a. š. kepimo miltelių;

  • 90 g juodojo šokolado;

  • 1 kiaušinio.


Kaip gaminti sausainius?

  1. Žemės riešutus nuplaukite, nusausinkite ir apkepinkite keptuvėje be riebalų. Susmulkinkite puselėmis arba dar smulkiau.

  2. Kambario temperatūros sviestą iki baltumo ištrinkite su cukrumi.

  3. Suberkite miltus, kepimo miltelius, kapotą juodąjį šokoladą, riešutus ir įmuškite kiaušinį.

  4. Išminkykite vientisą tešlą, kuri neliptų prie rankų.

  5. Iš tešlos suformuokite rutuliukus, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir lengvai suplokite ranka.

  6. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol sausainiai gražiai pagels.


Rezultatas

Iš orkaitės ištraukti sausainiai bus minkšti, tačiau atvėsę sutvirtės ir taps traškūs. Tobulas užkandis prie arbatos ar kavos!