Gardūs, burnoje tirpstantys sausainėliai patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Jei nemėgstate žemės riešutų, juos nesunkiai pakeisite lazdyno ar kitais mėgstamais riešutais.
Sausainiams reikės:
-
250 g žemės riešutų;
-
120 g sviesto;
-
250 g cukraus;
-
180 g miltų;
-
1 a. š. kepimo miltelių;
-
90 g juodojo šokolado;
-
1 kiaušinio.
Kaip gaminti sausainius?
-
Žemės riešutus nuplaukite, nusausinkite ir apkepinkite keptuvėje be riebalų. Susmulkinkite puselėmis arba dar smulkiau.
-
Kambario temperatūros sviestą iki baltumo ištrinkite su cukrumi.
-
Suberkite miltus, kepimo miltelius, kapotą juodąjį šokoladą, riešutus ir įmuškite kiaušinį.
-
Išminkykite vientisą tešlą, kuri neliptų prie rankų.
-
Iš tešlos suformuokite rutuliukus, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir lengvai suplokite ranka.
-
Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol sausainiai gražiai pagels.
Rezultatas
Iš orkaitės ištraukti sausainiai bus minkšti, tačiau atvėsę sutvirtės ir taps traškūs. Tobulas užkandis prie arbatos ar kavos!


