Mūsų portalo bičiulė Regina dalijasi keliais originaliais receptais, kurie papuoš jos šeimos Helovyno stalą. Šie patiekalai ne tik sotūs, bet ir vizualiai įspūdingi – tikra šventės nuotaika!
Kraujo sriuba juka
Reikės:
-
0,5 l kiaulės kraujo;
-
50 g šviežių lašinių;
-
3 šaukštų raugintų agurkų rasalo;
-
1 svogūno;
-
1 a. š. druskos;
-
žiupsnelio pipirų;
-
kelių lauro lapų;
-
žiupsnelio mairūno.
Gaminimas:
Į 2 litrus verdančio vandens supilkite išmaišytą kraują, sudėkite lašinius, svogūną ir prieskonius. Virkite apie 35 min.

Rudeniškas troškinys „Magdutė“ moliūge
Reikės:
-
½ didelio moliūgo;
-
500–700 g neriebios kiaulienos;
-
1 kiaušinio;
-
100 g sviesto;
-
2 stiklinių ilgagrūdžių ryžių;
-
2 stiklinių neskaldytų žirnių;
-
4 svogūnų;
-
4 morkų;
-
petražolių;
-
prieskonių (druskos, pipirų, lauro, ciberžolės, baziliko, rozmarino, laiškinių česnakų).
Gaminimas:
Ryžius ir žirnius išmirkykite ir apvirkite. Mėsą patroškinkite su svogūnais, morkomis ir moliūgo gabalėliu. Sumaišykite su kruopomis, prieskoniais ir petražolėmis. Įmaišykite kiaušinį. Masę sukrėskite į išskobto moliūgo vidų ir kepkite orkaitėje 1,5 val.

Helovyno sultys „su vabaliukais“
Išskobtas moliūgas tampa talpa sultims. Prie jo pritvirtinkite šokoladinių vabaliukų – šventei suteiksite „baisumo“.

„Baisiai“ skanus tortas vaikams
Reikės:
-
350 g sviesto;
-
4 v. š. pieno;
-
1 saujos graikiškų riešutų;
-
100 g nesaldžių kukurūzų;
-
450 g kietų irisų;
-
2 saujų saldainių papuošimui.
Gaminimas:
Ant lėtos ugnies ištirpinkite sviestą su irisais. Dalį masės atidėkite, likusią sumaišykite su riešutais ir kukurūzais. Sudėkite į formą. Ant viršaus užpilkite likusią masę su pienu. Kai atvės, papuoškite saldainiais.

„Šokoladiniai“ arba kraujiniai vėdarai
Reikės:
-
1,5 kg bulvių;
-
0,5 stiklinės kiaulės kraujo;
-
2 šaukštų perlinių kruopų;
-
1 kiaulių storosios žarnos;
-
2 svogūnų;
-
150 g sūdytų lašinių;
-
prieskonių (druskos, pipirų, lauro, baziliko).
Gaminimas:
Žarnas gerai nuplaukite, pagardinkite prieskoniais. Kruopas užplikykite. Bulves sutarkuokite, sumaišykite su spirgučiais, svogūnais ir krauju. Masę kimškite į žarnas, kepkite 1 val. orkaitėje, vis pašlakstydami skysčiu.

Rezultatas
„Bjauriai“ atrodančius, bet gardžius patiekalus Helovynui sukūrė Regina – amžina virtuvės eksperimentuotoja.