Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Helovyno receptai: „baisiai“ gardūs patiekalai jūsų stalui

5 patiekalai
Paskutinį kartą atnaujinta:

Mūsų portalo bičiulė Regina dalijasi keliais originaliais receptais, kurie papuoš jos šeimos Helovyno stalą. Šie patiekalai ne tik sotūs, bet ir vizualiai įspūdingi – tikra šventės nuotaika!

Kraujo sriuba juka

Reikės:

  • 0,5 l kiaulės kraujo;

  • 50 g šviežių lašinių;

  • 3 šaukštų raugintų agurkų rasalo;

  • 1 svogūno;

  • 1 a. š. druskos;

  • žiupsnelio pipirų;

  • kelių lauro lapų;

  • žiupsnelio mairūno.

Gaminimas:
Į 2 litrus verdančio vandens supilkite išmaišytą kraują, sudėkite lašinius, svogūną ir prieskonius. Virkite apie 35 min.

Rudeniškas troškinys „Magdutė“ moliūge

Reikės:

  • ½ didelio moliūgo;

  • 500–700 g neriebios kiaulienos;

  • 1 kiaušinio;

  • 100 g sviesto;

  • 2 stiklinių ilgagrūdžių ryžių;

  • 2 stiklinių neskaldytų žirnių;

  • 4 svogūnų;

  • 4 morkų;

  • petražolių;

  • prieskonių (druskos, pipirų, lauro, ciberžolės, baziliko, rozmarino, laiškinių česnakų).

Gaminimas:
Ryžius ir žirnius išmirkykite ir apvirkite. Mėsą patroškinkite su svogūnais, morkomis ir moliūgo gabalėliu. Sumaišykite su kruopomis, prieskoniais ir petražolėmis. Įmaišykite kiaušinį. Masę sukrėskite į išskobto moliūgo vidų ir kepkite orkaitėje 1,5 val.

Helovyno sultys „su vabaliukais“

Išskobtas moliūgas tampa talpa sultims. Prie jo pritvirtinkite šokoladinių vabaliukų – šventei suteiksite „baisumo“.

„Baisiai“ skanus tortas vaikams

Reikės:

  • 350 g sviesto;

  • 4 v. š. pieno;

  • 1 saujos graikiškų riešutų;

  • 100 g nesaldžių kukurūzų;

  • 450 g kietų irisų;

  • 2 saujų saldainių papuošimui.

Gaminimas:
Ant lėtos ugnies ištirpinkite sviestą su irisais. Dalį masės atidėkite, likusią sumaišykite su riešutais ir kukurūzais. Sudėkite į formą. Ant viršaus užpilkite likusią masę su pienu. Kai atvės, papuoškite saldainiais.

„Šokoladiniai“ arba kraujiniai vėdarai

Reikės:

  • 1,5 kg bulvių;

  • 0,5 stiklinės kiaulės kraujo;

  • 2 šaukštų perlinių kruopų;

  • 1 kiaulių storosios žarnos;

  • 2 svogūnų;

  • 150 g sūdytų lašinių;

  • prieskonių (druskos, pipirų, lauro, baziliko).

Gaminimas:
Žarnas gerai nuplaukite, pagardinkite prieskoniais. Kruopas užplikykite. Bulves sutarkuokite, sumaišykite su spirgučiais, svogūnais ir krauju. Masę kimškite į žarnas, kepkite 1 val. orkaitėje, vis pašlakstydami skysčiu.

Rezultatas

„Bjauriai“ atrodančius, bet gardžius patiekalus Helovynui sukūrė Regina – amžina virtuvės eksperimentuotoja.

Ar patiko straipsnis?