Laura mums atsiuntė savo dukters mėgstamiausią desertą. Tai – mėlynių panna cotta.
Desertui reikia:
– 500 g. maskarponės;
– 3 a.š. želatinos miltelių;
– vandens želatinai išmirkyti;
TAIP PAT SKAITYKITE:
Parašyk mėgstamą desertą ir laimėk dovanų
– 200 g. cukraus pudros;
– 0,5 litro mėlynių;
– 300 ml. grietinėlės;
– 1 vanilės lazdelės.
Kaip gaminti?
Želatiną ištirpinti vandenyje.
Vanilės lazdelė perpjauti, išgramdyti sėklytes.
Mėlynes sutrinti sumaišyti su maskarpone, vanile ir grietinėle bei cukrumi. Paplakti, kad sutirštėtų.
Į želatiną po vieną šaukštą dėti maskarponės masę, iš viso – 4-6 šaukštus.
Tada viską supilti atgal į maskarponės mišinį.
Supilti į formą nuimamais šonais ir dėti į šaldytuvą sustingti.
Puošimas – kiekvieno asmeninis reikalas. Tikiuosi, kad ir Jums patiks.
Laura