Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus – širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.
Tai yra ne tik sotus patiekalas, bet ir greitai pagaminamas, greitai ir iškepamas. Būtina išbandyti šviežių bulvių sezono metu!
Beje, blynai puikiai iškepa ir sutarkuoti ne pačia smulkiausia, bet burokine tarka.
Reikės (~4 porcijoms):
~1 kg bulvių;
1 svogūno;
2 kiaušinių;
druskos, pipirų;
5-6 v.š. grietinės (~200 ml);
5-6 v.š. šv. speltos miltų (~1 stiklinės arba ~130 g);
4-5 v.š. aliejaus.
Bulves nuskutam ir kartu su svogūnu sutarkuojam bulvių tarka/mašina ar smulkintuvu tinkamu peiliuku.
Į tarkius įmušam kiaušinius, įberiam druskos, pipirų, gerai išmaišom, kol kiaušiniai pasileidžia. Tada sudedam grietinę, miltus ir išmaišom. Galiausiai įmaišom ir aliejų.
Gerai įkaitinam čirvinių blynų keptuvę, viršų ir apačią patepam aliejumi arba taukais (man patogiausia tai daryti su silikonine šluotele). Ir vėliau, jeigu blynai norės lipti, prieš kepant vis patepam plonu sluoksniu riebalo.
Pilam samtį tešlos į keptuvę ir kepam – keptuvę atidarinėjam tik tada, kai blynas jau turėtų būti iškepęs.
Skanaus!