Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.
Reikės:
300 g vištienos krūtinėlės;
2 kiaušinių;
150 ml pieno;
žiupsnelio druskos;
50 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
100 g (50 g + 50 g) fermentinio sūrio;
1 a.š. raudonėlio;
100 g cukinijos, pjaustytos riekelėmis;
50 g paprikos.
Gaminimas:
Išverdame vištienos krūtinėlę, atvėsiname ir supjaustome pailgais arba, jei norisi, mažesniais gabaliukais.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Į dubenį įmušame kiaušinius, pilame pieną, beriame žiupsnelį druskos, miltus ir kepimo miltelius, išmaišome. Į tešlą sudedame pjaustytą vištieną, pusę tarkuoto sūrio.
Kepimo formą ištepame aliejumi ir joje paskleidžiame užmaišytą vištieną.
Cukiniją supjaustome plonomis riekelėmis ir išdėliojame ant tešlos, kad vienu sluoksniu pasidengtų visas paviršius.
Padėliojame gabaliukais pjaustytos paprikos, užbarstome likusį sūrį.
Dedame į orkaitę ir kepame 20-25 min.
Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 25 min.