Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais – skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.
Minėtų produktų kiekio užtenka salotoms keturiems asmenims. Valgyti rekomenduojama iš karto pagaminus.
Reikia:
- 600 g braškių,
- 50 ml cukraus,
- 1 apelsino sultys ir tarkuota žievelė,
- 50 ml smulkintų šviežių mėtų ar pipirmėčių,
- 2 šaukštai smulkintų šviežių bazilikų,
- 200 ml plaktos grietinėlės.
Gaminimas:
Braškes susmulkinkite ketvirčiais, sumaišykite su cukrumi, apelsino sultimis ir žievele.
Apie valandą palaikykite šaldytuve. Įmaišykite smulkintų prieskoninių augalų.
Patiekite su puria plakta grietinėle.
Skanaus!