Jeigu vaikai nelabai mėgsta burokėlių, galima juos paslėpti lietinių tešloje!
4-6 porcijoms reikės:
Tešlai:
☀ 4 kiaušinių;
☀ 1 v.š. cukraus;
☀ žiupsnelio druskos;
☀ 750 ml pieno;
☀ ~400 g miltų (nepilnai 3 stiklinių);
☀ 2 v.š. aliejaus;
☀ 1 virto burokėlio.
Įdarui:
☀ 500 g varškės;
☀ 100 ml (~4 v.š.) grietinės;
☀ ~25 g (3 v.š.) cukraus pudros;
☀ 100 g (4 v.š.) razinų;
☀ 1 a.š. vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
Tešlai išplakam kiaušinius, įberiam cukraus, druskos, pilam pieną, išplakam ir toliau plakdami po truputį suberiam miltus. Burokėlį sutrinam trintuvu iki vientisos masės, įmaišom į tešlą. Jei turim laiko, leidžiam dar tešlai dar pastovėti. Prieš kepant į tešlą įmaišom ir aliejų.
Įdarui razinas užmerkiam karštu vandeniu 5 min. Varškę pertrinam, beriam cukraus pudrą, dedam grietinę, vanilės ir gerai išmaišom. Nuo razinų nupilam vandenį, nusausinam ir įmaišom į varškę.
Ant lietinio per vidurį užkrečiam ~2 v.š. varškės įdaro ir sulankstom. Įdarytus lietinius pašildome lengvai aliejumi pateptoje įkaitintoje keptuvėje, uždengus dangčiu.
Skanaus!
šaltinis: http://sukaramele.blogspot.com/