53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Vaikams (ir ne tik): raudoni lietiniai su varške

Vaikams (ir ne tik): raudoni lietiniai su varške

Jeigu vaikai nelabai mėgsta burokėlių, galima juos paslėpti lietinių tešloje!

4-6 porcijoms reikės:

Tešlai:

☀ 4 kiaušinių;

☀ 1 v.š. cukraus;

☀ žiupsnelio druskos;

☀ 750 ml pieno;

☀ ~400 g miltų (nepilnai 3 stiklinių);

☀ 2 v.š. aliejaus;

☀ 1 virto burokėlio.

Įdarui:

☀ 500 g varškės;

☀ 100 ml (~4 v.š.) grietinės;

☀ ~25 g (3 v.š.) cukraus pudros;

☀ 100 g (4 v.š.) razinų;

☀ 1 a.š. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

Tešlai išplakam kiaušinius, įberiam cukraus, druskos, pilam pieną, išplakam ir toliau plakdami po truputį suberiam miltus. Burokėlį sutrinam trintuvu iki vientisos masės, įmaišom į tešlą. Jei turim laiko, leidžiam dar tešlai dar pastovėti. Prieš kepant į tešlą įmaišom ir aliejų.

Įdarui razinas užmerkiam karštu vandeniu 5 min. Varškę pertrinam, beriam cukraus pudrą, dedam grietinę, vanilės ir gerai išmaišom. Nuo razinų nupilam vandenį, nusausinam ir įmaišom į varškę.

Sukaramele.blogspot.com

Ant lietinio per vidurį užkrečiam ~2 v.š. varškės įdaro ir sulankstom. Įdarytus lietinius pašildome lengvai aliejumi pateptoje įkaitintoje keptuvėje, uždengus dangčiu.

Skanaus!

šaltinis: http://sukaramele.blogspot.com/

Mano išsaugoti straipsniai