Morkas, be abejonės, labai sveika valgyti šviežias. Vaikai paprastai jas mėgsta. Jeigu svarstote, kokį nesudėtingą patiekalą su morkomis galima pagaminti, skubame į pagalbą ir pateikiame 3 receptus.
Orkaitėje keptos skaniosios morkytės
Reikia:
2 didelių morkų;
3 česnako skiltelių;
1 šaukšto aliejaus;
Pipirų, druskos, rozmarinų, kitų mėgstamų prieskonių.
Nuskustas morkas perpjaukite išilgai pusiau. Kiekvieną pusę išilgai supjaustykite dar į 2-3 dalis. Išspauskite česnaką, sudėkite kitus prieskonius, aliejų ir šia mase kruopščiai įtrinkite morkas. Kepkite orkaitėje neilgai, kad morkos būtų ne iki galo iškepusios. Tada jos bus traškios ir saldžios.
Kukurūzų košė su morkomis
Reikia:
2 šaukštų kukurūzų kruopų;
stiklinės vandens;
pusės obuolio;
1 morkos;
1 šaukšto sviesto.
Kukurūzų kruopas vandenyje virkite 5 minutes, tada sudėkite smulkia tarka tarkuotą morką ir obuolį. Išvirus įdėkite sviesto ir, jeigu reikia, paplakite košę trintuvu iki vientisos masės.
Omletas su morkomis ir sūriu
Reikia:
2-3 kiaušinių;
1 morkos;
30 gramų fermentinio sūrio;
2 stiklinių pieno;
sviesto;
druskos, pipirų;
žalumynų (jei mėgstate) – krapų, petražolių ir pan.
Nuluptą ir nuplautą morką sutarkuokite smulkia tarka ir keptuvėje trumpai apkepkite svieste. Kiaušinius ir pieną išplakite, tada supilkite gautą masę į morkas, pridėkite tarkuotą sūrį. Pridėkite žalumynų ir prieskonių, viską išmaišykite. Omletą kepkite keptuvėje ant nedidelės ugnies.