Morkas, be abejonės, labai sveika valgyti šviežias. Vaikai paprastai jas mėgsta. Jeigu svarstote, kokį nesudėtingą patiekalą su morkomis galima pagaminti, skubame į pagalbą ir pateikiame 3 receptus.
Orkaitėje keptos skaniosios morkytės
Reikia:
2 didelių morkų;
3 česnako skiltelių;
1 šaukšto aliejaus;
Pipirų, druskos, rozmarinų, kitų mėgstamų prieskonių.
Nuskustas morkas perpjaukite išilgai pusiau. Kiekvieną pusę išilgai supjaustykite dar į 2-3 dalis. Išspauskite česnaką, sudėkite kitus prieskonius, aliejų ir šia mase kruopščiai įtrinkite morkas. Kepkite orkaitėje neilgai, kad morkos būtų ne iki galo iškepusios. Tada jos bus traškios ir saldžios.
![Orkaitėje keptos morkytės su prieskoniais.](https://img1.tavovaikas.lt/article/e82c53fb-bff4-4d86-8876-bde27d0f1444/inline_image/ef72f53f-a662-4cde-be64-7ecfec0297b1.jpg)
Kukurūzų košė su morkomis
Reikia:
2 šaukštų kukurūzų kruopų;
stiklinės vandens;
pusės obuolio;
1 morkos;
1 šaukšto sviesto.
Kukurūzų kruopas vandenyje virkite 5 minutes, tada sudėkite smulkia tarka tarkuotą morką ir obuolį. Išvirus įdėkite sviesto ir, jeigu reikia, paplakite košę trintuvu iki vientisos masės.
![Kukurūzų košė su morkomis ir obuoliais.](https://img4.tavovaikas.lt/article/e82c53fb-bff4-4d86-8876-bde27d0f1444/inline_image/9c949ed0-8a42-4190-8ceb-94429d892ca1.jpg)
Omletas su morkomis ir sūriu
Reikia:
2-3 kiaušinių;
1 morkos;
30 gramų fermentinio sūrio;
2 stiklinių pieno;
sviesto;
druskos, pipirų;
žalumynų (jei mėgstate) – krapų, petražolių ir pan.
Nuluptą ir nuplautą morką sutarkuokite smulkia tarka ir keptuvėje trumpai apkepkite svieste. Kiaušinius ir pieną išplakite, tada supilkite gautą masę į morkas, pridėkite tarkuotą sūrį. Pridėkite žalumynų ir prieskonių, viską išmaišykite. Omletą kepkite keptuvėje ant nedidelės ugnies.
![Omletas su morkomis.](https://img3.tavovaikas.lt/article/e82c53fb-bff4-4d86-8876-bde27d0f1444/inline_image/fb70f557-8f4d-42e4-9e7b-7cd26d304975.jpg)