Mūsų portalo bičiulė Jelena siūlo paragauti skanaus ir nesunkiai pagaminamo sausainių ir varškės torto.
Šis neįprastas varškės torto receptas be kepimo nustebins savo kremišku skoniu, gaiviu spanguolių poskoniu ir traškiais riešutais. Tobulas pasirinkimas šventėms ar jaukiam savaitgalio vakarui.
Varškės tortui reikės:
-
500 g riebios varškės;
-
2 pakelių kondensuoto pieno skonio sausainių;
-
180 g minkšto sviesto;
-
200 g džiovintų spanguolių (galima keisti kitais džiovintais vaisiais);
-
5 v. š. kreminio likerio;
-
½ dėžutės kondensuoto pieno;
-
1 a. š. vanilinio cukraus;
-
200 g riešutų (pvz., lazdynų ir anakardžių).
Kaip gaminti varškės tortą?
-
Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais.
-
Virtuviniu kombainu išplakite minkštą sviestą, varškę, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų ir likerį iki vientisos masės.
-
Gautą masę sumaišykite su išmirkytomis spanguolėmis ir sausainių gabaliukais.
-
Torto formą išklokite maisto plėvele, supilkite masę ir pastatykite į šaldytuvą per naktį.
-
Riešutus susmulkinkite ir ryte jais apibarstykite sustingusio torto viršų.
Rezultatas
Puriai kreminis, gaivus ir kartu traškus – šis varškės tortas be kepimo pradžiugins visus smaližius.