Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Purūs mieliniai blynai su braškių padažu

mieliniai blynai
Blynai
Paskutinį kartą atnaujinta:

Mūsų portalo bičiulė, kulinarė Jelena, prisipažįsta, jog pati blynus valgo labai retai, tačiau jos šeima, ypač vaikas, įvairius blynus pusryčiams, pietums ir vakarienei gali valgyti kasdien.

Kadangi šeimos vyrai labai gyrė šiuos mano keptus mielinius blynus, nusprendžiau pasidalinti receptu. Blynus valgėm su braškių uogiene.

Mieliniams blynams reikės:

  • 2 stiklinių šilto pieno;

  • pakelio sausų mielių (7 g);

  • 500 g miltų;

  • 2 kiaušinių;

  • 2 v. š. cukraus;

  • 0,5 a. š. druskos;

  • 4 v. š. aliejaus.

Kaip gaminti mielinius blynus?

  1. Šiltą pieną sumaišykite su mielėmis ir dalimi miltų. Palikite, kad tešla pakiltų.

  2. Į pakilusią masę įdėkite likusius ingredientus, viską gerai išplakite ir palikite pastovėti dar apie 15 min.

  3. Valgomuoju šaukštu kabinkite tešlą, formuokite blynus ir kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.


Braškių padažas

  1. Šaldytas braškes užpilkite cukrumi.

  2. Užvirkite ir pavirkite kelias minutes, kol susidarys kvapnus padažas.


Rezultatas

Purūs blynai su kvapniu braškių padažu – tobulas derinys, kuris pripildys namus nuostabiu aromatu ir garantuos gerą nuotaiką prie stalo.

Skanaus!

Ar patiko straipsnis?