Mūsų portalo bičiulė, kulinarė Jelena, prisipažįsta, jog pati blynus valgo labai retai, tačiau jos šeima, ypač vaikas, įvairius blynus pusryčiams, pietums ir vakarienei gali valgyti kasdien.
Kadangi šeimos vyrai labai gyrė šiuos mano keptus mielinius blynus, nusprendžiau pasidalinti receptu. Blynus valgėm su braškių uogiene.
Reikia:
2 stiklinių šilto pieno;
pakelio sausų mielių (7 g);
500 g miltų;
2 kiaušinių;
2 valgomųjų šaukštų cukraus;
0,5 arbatinių šaukštelių druskos;
4 valgomųjų šaukštų aliejaus.
Kaip gaminti?
Iš pradžių maišom šiltą pieną su mielėmis ir miltais bei laukiam, kol tešla pakils. Paskui įdedam visus kitus produktus, gerai išplakam ir paliekam pastovėti apie 15 min.
Valgomuoju šaukštu kabinam tešlą, formuojam blynus ir kepam, kol gražiai apskrus.

J.Rimavičienės nuotr.
Imam šaldytas braškes, jas užpilam cukrumi ir truputį paverdam.
Po namus pasklinda nuostabus braškių kvapas, blynai garuoja ant stalo, gera nuotaika garantuota!

J.Rimavičienės nuotr.
Skanaus!