PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė – Indrė Voicechovičienė.

Benedikto kiaušinis su žirnių “sviestu” ir lašišos sumuštinis

Benedikto, arba be lukšto virtas kiaušinis

“Benediktą” išvirti ne taip jau ir sunku. Užvirinkite vandenį. Kiaušinį įmuškite į mažiausią turimą puodelį. Puode šaukštu pradėkite greitai sukti vandenį ratu – padarykite sūkurį vandenyje.

Į jo vidurį iš puodelio įleiskite kiaušinį: nemeskite, netėkškite, o lengvai įmerkusi puodelį paleiskite suktis. Stebėkite, kai užsitraukia visas baltymas, traukite lauk su kiaurasamčiu. Procesas užtrunka apie 3 min.

Žirnių „sviesto” ir lašišos sumuštinis

Duoną rinkitės tokią, kokią mėgsta jūsų mažylis. Mažiesiems dažnai pavyksta įsiūlyti pusiau baltą duoną su grūdais.

Reikės:

– saujos šaldytų žirnelių. Virkite, kol suminkštės.

– 1 valg. š. rikotos.

– 1/4 citrinos (nutarkuoti).

– kelių lašų citrinos sulčių.

– lašišos.

– skrudintos duonelės.

Viską (be lašišos ir duonos) sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki košelės. Tepame sviestą ant lengvai paskrudintos duonos, dedame lašišos tiek, kiek norime.

Recepto idėja ir nuotrauka – Indrė Voicechovičienė/žurnalas TAVO VAIKAS

Mano išsaugoti straipsniai