Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė – Indrė Voicechovičienė.
Benedikto kiaušinis su žirnių “sviestu” ir lašišos sumuštinis
Benedikto, arba be lukšto virtas kiaušinis
“Benediktą” išvirti ne taip jau ir sunku. Užvirinkite vandenį. Kiaušinį įmuškite į mažiausią turimą puodelį. Puode šaukštu pradėkite greitai sukti vandenį ratu – padarykite sūkurį vandenyje.
Į jo vidurį iš puodelio įleiskite kiaušinį: nemeskite, netėkškite, o lengvai įmerkusi puodelį paleiskite suktis. Stebėkite, kai užsitraukia visas baltymas, traukite lauk su kiaurasamčiu. Procesas užtrunka apie 3 min.
Žirnių „sviesto” ir lašišos sumuštinis
Duoną rinkitės tokią, kokią mėgsta jūsų mažylis. Mažiesiems dažnai pavyksta įsiūlyti pusiau baltą duoną su grūdais.
Reikės:
– saujos šaldytų žirnelių. Virkite, kol suminkštės.
– 1 valg. š. rikotos.
– 1/4 citrinos (nutarkuoti).
– kelių lašų citrinos sulčių.
– lašišos.
– skrudintos duonelės.
Viską (be lašišos ir duonos) sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki košelės. Tepame sviestą ant lengvai paskrudintos duonos, dedame lašišos tiek, kiek norime.
Recepto idėja ir nuotrauka – Indrė Voicechovičienė/žurnalas TAVO VAIKAS