53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Pasakiškai skanus varškės apkepas

Pasakiškai skanus varškės apkepas

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Reikia:

500 gramų varškės;

5-6 sunokusių bananų;

1 kiaušinio;

2 šaukštų miltų;

vanilinio cukraus.

Gaminimas:

Varškę sutrinti trintuvu arba pertrinti per sietelį.

Bananus taip pat sutrinti iki vientisos masės, patogiausia – trintuvu.

Į varškės ir bananų masę sudėti išplaktą kiaušinį, vanilinį cukrų, miltus ir viską išmaišyti.

Dėti masę į kepimo indą ir 180 laipsnių orkaitėje kepti 30 minučių.

Jei apkepas patiks, kai kepsite kitus kartus, galite eksperimentuoti – įdėti į masę razinų ar kitų džiovintų vaisių, taip pat jei trūksta saldumo (nors bananai jo turi savaime), galite pridėti šaukštą kondensuoto pieno.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai