Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Pasakiškai skanus varškės apkepas

Pasakiškai skanus varškės apkepas

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Reikia:

500 gramų varškės;

5-6 sunokusių bananų;

1 kiaušinio;

2 šaukštų miltų;

vanilinio cukraus.

Gaminimas:

Varškę sutrinti trintuvu arba pertrinti per sietelį.

Bananus taip pat sutrinti iki vientisos masės, patogiausia – trintuvu.

Į varškės ir bananų masę sudėti išplaktą kiaušinį, vanilinį cukrų, miltus ir viską išmaišyti.

Dėti masę į kepimo indą ir 180 laipsnių orkaitėje kepti 30 minučių.

Jei apkepas patiks, kai kepsite kitus kartus, galite eksperimentuoti – įdėti į masę razinų ar kitų džiovintų vaisių, taip pat jei trūksta saldumo (nors bananai jo turi savaime), galite pridėti šaukštą kondensuoto pieno.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai