Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Brokolių blynai: kai ir sveika

Brokolių blynai: kai ir sveika, ir skanu

Kaip žinia, šios žaliosios daržovės turi itin daug vertingųjų maisto medžiagų, tačiau jų ne visada lengva įsiūlyti mažiesiems. Gal išrankiesiems vaikams patiks blyneliai iš brokolių?

10 -11 blynelių reikės:

Nedidelio brokolio;

2 kiaušinių;

30-40 g tarkuoto parmezano;

3 šaukštų miltų;

2-3 skiltelių česnako;

druskos;

pipirų.

Kaip gaminti?

Brokolio žiedelius nuplauname, paverdame ant garų 5-6 min, įdedame į kiaurasamtį ir apliejame lediniu vandeniu, kad brokolis liktų gražios spalvos.

Brokolio žiedelius labai smulkiai sukapojame peiliu, dedame kiaušinius, sūrį, beriame druskos, pipirų, įspaudžiame česnako, dedame miltus ir viską gerai išmaišome.

Kepame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Iškeptus blynelius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų nereikalingas aliejus.

Mes valgėme su majonezu, bet galima pasidaryti kokį lengvą padažiuką iš jogurto ir prieskonių.

P.S. Į blynus galima įdėti šiek tiek varškės, tada blyneliai bus švelnesnio skonio.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai