Ryškiai oranžinės spalvos, kvepianti ir kupina vitaminų – siūlome išbandyti šios rudeniškos sriubos receptą dar šiandien.
Morkos, moliūgas, bulvės ir imbieras aprūpina šią sriubą vitaminais ir naudingomis medžiagomis.
Reikia:
vidutinio moliūgo;
2 bulvių;
8 stiklinių vandens
8 morkų
3 mažų gabaliukų šviežio imbiero
1 indelio kokosų pieno
½ arbatinio šaukštelio muskatinio riešuto;
½ arbatinio šaukštelio kalendros;
druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Moliūgą nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti gabaliukais. Šalia sudėti nuluptas bulves. Užpilti 0,5 cm vandens.
Kepti orkaitėje, kol daržovės suminkštės (gali trukti iki 45 -60 min.)
Tuo metu puode užvirinkite vandenį, sudėkite nuluptas ir supjaustytas morkas bei imbierą. Virkite apie 30 minučių.
Iškeptus moliūgus ir bulves sudėkite į puodą.
Pridėkite prieskonių ir supilkite kokosų pieną.
Viską užvirinkite ir nuimkite nuo ugnies.
Viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
Sriubą galima ragauti.
Ši sriuba sušildo, pakelia nuotaiką ir aprūpina organizmą vitaminais.