Šiltasis sezonas – tai metas, kai dauguma mėgstame išeiti į savo kiemą ar išvykti į gamtą ir pasimėgauti gardžiu bei sultingu grilio maistu. Dažniausi grilio patiekalai – įprasti šašlykai ar dešrelės. Siūlome Jums keletą alternatyvių receptų, kurie ne tik suteiks naujų skonių, bet ir leis mėgautis sveikesniu maistu.
1. Grilio daržovės
Grilio daržovės yra ne tik sveikas, bet ir labai skanus patiekalas. Jums tereikia įvairių daržovių (pavyzdžiui, paprikos, cukinijos, baklažano, pievagrybių), alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų ir Jūsų mėgstamų prieskonių. Daržoves supjaustykite, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite prieskoniais ir kepkite ant grilio tol, kol jos taps minkštos ir įgaus gražią spalvą. Grilio daržoves galima valgyti atskirai arba pateikti kaip garnyrą prie mėsos.
2. Grilio vištienos krūtinėlės
Grilio vištienos krūtinėlės yra puikus baltymų šaltinis ir greitai pasigaminamas patiekalas. Vistienos krūtinėlę užmarinuokite su citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, česnaku ir rozmarinu maždaug pusę valandos prieš kepimą. Kepkite ant grilio tol, kol vistiena visiškai iškeps, bet stenkitės jos neperkepinti, antraip paukštiena taps sausa.
3. Grilio lašiša
Grilio lašiša – tai puikus omega-3 riebalų šaltinis. Lašišos filė prieskoniais užmarinuokite su citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Lašišą kepkite ant grilio maždaug 5-7 minutes iš abiejų pusių. Grilio lašišą galima patiekti su grilio daržovėmis ir citrinų griežinėliais.
4. Grilio bananai su medumi
Ir žinoma, negalime pamiršti desertų. Grilio bananai su medumi – tai neįtikėtinai skanus ir lengvai pagaminamas desertas. Bananus perpjaukite per pusę, užpilkite medumi ir kepkite ant grilio tol, kol jie taps minkšti ir karšti. Grilio bananus galima patiekti su ledais ar jogurtu.
Šie patiekalai suteiks Jums galimybę mėgautis grilio maistu ne tik šventinio pikniko metu, bet ir kasdien, nes jie yra sveiki, lengvai pagaminami ir nepaprastai skanūs.