Niekas nepaneigs, jog purūs blyneliai – patys skaniausi. Jie tiesiog tirpsta burnoje! Todėl kviečiame išmėginti šį receptą. Blynai bus tokie skanūs, jog apsilaižysite pirštus!
Jums reikės:
2 kiaušinių
300 g kvietinių miltų
trupučio druskos
1 a. š. kepimo miltelių
trupučio cukraus
1 v. š. aliejaus
400 ml pieno
Kaip gaminti?
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska.
2. Tuomet suberkite miltus bei kepimo miltelius.
3. Pašildykite pieną ir supilkite į prieš tai gautą tešlą.
4. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gabaliukų.
5. Galiausiai įmaišykite aliejų.
6. Gaut masė turi buti šiek tiek tirštešnė už grietinę. Jei masė per skysta – įdėkite miltų.
7. Viską gerai išmaišius, palikite tešlą pastovėti apie 15 min.
8. Įkaitinkite keptuvę ir ant mažos ugnelės kepkite blynelius. Kiekvieną blyno pusę apkepkite po 2 minutes.
9. Labai skanu ragauti su klevų sirupu arba medumi.
Skanaus!