Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Dienos receptas: ukrainietiški varškėtukai

Dienos receptas: ukrainietiški varškėtukai

Labai purūs ukrainietiški varškėtukai, kuriuos rekomenduojame paragauti kiekvienam! Receptas lengvas, greitas ir ne per daug saldus, todėl puikiai tiks visiems šeimos nariams. Siūlome pagardinti uogiene arba grietine.

INGREDIENTAI:

360 gramų varškės 9%

2 vienetai kiaušinių

40 gramų kvietinių miltų

40 gramų razinų

40 gramų cukraus

pagal skonį druskos

pagal skonį vanilės ekstrakto

PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

2. Varškę suspauskite drobelėje, kad nusunktumėte visą vandenį. Tuomet per sietelį ją sutrinkite.

3. Įmaišykite du trynius bei cukrų, vanilę ir druską į varškę.

4. Atskirame inde suplakite iki standžių putų kiaušinių baltymus. Įmaišykite į varškės masę.

5. Tuomet į varškės masę įmaišykite miltus bei razinas.

6. Aliejumi išteptomis rankomis, gnybkite masės ir formuokite blynelius.

7. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus po kelias minutes iš abiejų pusių.

Mano išsaugoti straipsniai