JUS PASITINKA ATSINAUJINĘS TAVO VAIKAS
Dienos receptas: ukrainietiški varškėtukai

Dienos receptas: ukrainietiški varškėtukai

Labai purūs ukrainietiški varškėtukai, kuriuos rekomenduojame paragauti kiekvienam! Receptas lengvas, greitas ir ne per daug saldus, todėl puikiai tiks visiems šeimos nariams. Siūlome pagardinti uogiene arba grietine.

INGREDIENTAI:

360 gramų varškės 9%

2 vienetai kiaušinių

40 gramų kvietinių miltų

40 gramų razinų

40 gramų cukraus

pagal skonį druskos

pagal skonį vanilės ekstrakto

PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

2. Varškę suspauskite drobelėje, kad nusunktumėte visą vandenį. Tuomet per sietelį ją sutrinkite.

3. Įmaišykite du trynius bei cukrų, vanilę ir druską į varškę.

4. Atskirame inde suplakite iki standžių putų kiaušinių baltymus. Įmaišykite į varškės masę.

5. Tuomet į varškės masę įmaišykite miltus bei razinas.

6. Aliejumi išteptomis rankomis, gnybkite masės ir formuokite blynelius.

7. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus po kelias minutes iš abiejų pusių.