Labai purūs ukrainietiški varškėtukai, kuriuos rekomenduojame paragauti kiekvienam! Receptas lengvas, greitas ir ne per daug saldus, todėl puikiai tiks visiems šeimos nariams. Siūlome pagardinti uogiene arba grietine.
INGREDIENTAI:
360 gramų varškės 9%
2 vienetai kiaušinių
40 gramų kvietinių miltų
40 gramų razinų
40 gramų cukraus
pagal skonį druskos
pagal skonį vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
2. Varškę suspauskite drobelėje, kad nusunktumėte visą vandenį. Tuomet per sietelį ją sutrinkite.
3. Įmaišykite du trynius bei cukrų, vanilę ir druską į varškę.
4. Atskirame inde suplakite iki standžių putų kiaušinių baltymus. Įmaišykite į varškės masę.
5. Tuomet į varškės masę įmaišykite miltus bei razinas.
6. Aliejumi išteptomis rankomis, gnybkite masės ir formuokite blynelius.
7. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus po kelias minutes iš abiejų pusių.