Šį patiekalą gaminusi mama Zita pavadino cukinijų „blyneliais“. Iš pirmo žvilgsnio jie primena blynus, tačiau tokie nėra.
Sudėtis:
Jauna cukinija,
maltų pipirų,
druskos,
miltų
kiaušinio,
aliejaus.
Gaminimas:
Cukiniją švariai nuplauti ir supjaustyti 0,5 cm storio griežinėliais.
Kiekvieną jų pabarstyti pipirais ir druska.
Palikti pastovėti 5 minutes.
Išplakti kiaušinį.
Keptuvėj įkaitinti truputį aliejaus.
Kiekvieną griežinėlį pavolioti miltuose ir kiaušinio plakinyje, apkepti iš abiejų pusių.
Skanus užkandis tiek šiltas, tiek šaltas, tereikia gražiai sudėti, kad aliejus nuvarvėtų. Taip pat tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų.
Skanaus!
Mama Zita
Šaltinis: www.mamukynas.lt