Kai norisi varškėtukų, primenančių bandeles, ar tais atvejais, kai kepti juos keptuvėje ar virti puode truputį tingisi, išbandykite dar vieną gaminimo būdą… Kepkite varškėčius orkaitėje!
INGREDIENTAI:
- 360 gramų varškės 9%
- 2 vienetai kiaušinių
- 175 gramai kvietinių miltų
- 1 vienetas obuolių (didesnio arba 2 mažesnių)
- 2 šaukštai rudojo cukraus
- 1 šaukštelis vanilės pastos
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis malto cinamono
- 0.5 šaukštelio druskos
APTEPIMUI:
- šiek tiek sviesto (tirpinto)
PATIEKIANT:
- šiek tiek grietinės
- šiek tiek klevų sirupo
- šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir sutarkuokite burokine tarka.
3. Varškę sumaišykite su tarkuotais obuoliais, kiaušiniais ir vanilės pasta. Suberkite miltus, kepimo miltelius, rudąjį cukrų, maltą cinamoną ir druską. Išmaišykite lipnią tešlą.
4. Stalviršį gausiai pabarstykite miltais. Imkite po gabalėlį tešlos ir suformuokite volelį. Tešla bus labai lipni, bet venkite į ją įmaišyti dar daugiau miltų, kad varškėtukai nebūtų sausi. Volelius formuokite pamiltuotais delnais ant miltais pabarstyto stalviršio.
5. Tešlos volelį supjaustykite gabalėliais – varškėtukais.
6. Supjaustytus varškėtukus išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Aptepkite tirpintu sviestu.
7. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 15-20 minučių, priklausomai nuo varškėtukų dydžio, kol jie švelniai pagels. Jei norite, kad išorė apskrustų labiau, dar minutei įjunkite režimą su ventiliatoriumi.
8. Jei norite, keptus varškėtukus apšlaktykite klevų sirupu, apibarstykite milteliniu cukrumi. Ragaukite su grietine ar graikišku jogurtu.