KONKURSAS!

Slaptas ingredientas, kad kotletai būtų puresni ir dar skanesni

Slaptas ingredientas

Kotletukai su avižiniais dribsniais būna dar puresni ir minkštesni, negu įprasti mėsos kotletai.

Purūs kotletukai su avižų dribsniais

Reikia:

500 gramų sumaltos vištienos;

1 kiaušinio;

½ stiklinės avižinių dribsnių;

½ stiklinės pieno;

1 svogūno galvutės;

2 česnako skiltelių;

prieskonių – pipirų, druskos;

aliejaus kepimui.

Vištienos kotletams puikiai tinka ir krūtinėlės, ir kulšelių mėsa.
Vištienos kotletams puikiai tinka ir krūtinėlės, ir kulšelių mėsa.
Vida Press

Gaminimas:

Kiaušinį išplakam su pienu ir šia mase užpilame avižinius dribsnius maždaug pusvalandžiui.

Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su mėsa.

Į išbrinkintus avižinius dribsnius sudėti mėsą, pridėti prieskonių pagal savo skonį.

Viską gerai išmaišyti ir formuoti kotletus.

Avižiniai dribsniai suteikia kotletams minkštumo.
Avižiniai dribsniai suteikia kotletams minkštumo.
Vida Press

Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėti mėsos kukuliukus ir kepti iš abiejų pusės.

Skanaus!



Įdomūs video:

Mano išsaugoti straipsniai