Kotletukai su avižiniais dribsniais būna dar puresni ir minkštesni, negu įprasti mėsos kotletai.
Purūs kotletukai su avižų dribsniais
Reikia:
500 gramų sumaltos vištienos;
1 kiaušinio;
½ stiklinės avižinių dribsnių;
½ stiklinės pieno;
1 svogūno galvutės;
2 česnako skiltelių;
prieskonių – pipirų, druskos;
aliejaus kepimui.
Vištienos kotletams puikiai tinka ir krūtinėlės, ir kulšelių mėsa.
Vida Press
Gaminimas:
Kiaušinį išplakam su pienu ir šia mase užpilame avižinius dribsnius maždaug pusvalandžiui.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su mėsa.
Į išbrinkintus avižinius dribsnius sudėti mėsą, pridėti prieskonių pagal savo skonį.
Viską gerai išmaišyti ir formuoti kotletus.
Avižiniai dribsniai suteikia kotletams minkštumo.
Vida Press
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėti mėsos kukuliukus ir kepti iš abiejų pusės.
Skanaus!