Kvepiantys cinamonu, purūs ir švelniai drėgni – šie keksiukai su obuoliais yra tikras jaukumo simbolis. Jie puikiai tinka rudens rytams, kai norisi ką nors saldaus prie kavos, arba savaitgalio kepiniams su vaikais. Obuoliai suteikia kepiniams drėgmės, o cinamonas – šilto, naminio aromato, kuris pripildo visus namus.
Ingredientai:
- 2 vidutinio dydžio obuoliai
- 2 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 120 g sviesto (ištirpinto)
- 180 g kvietinių miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. cinamono
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 2 v. š. pieno arba natūralaus jogurto

Gaminimo eiga:
- Paruoškite obuolius.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Jei norite, galite juos lengvai pabarstyti citrinos sultimis, kad neparuduotų. - Paruoškite tešlą.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Supilkite ištirpintą sviestą ir pieną (arba jogurtą). - Sumaišykite sausus ingredientus.
Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir žiupsnelį druskos. - Sujunkite mases.
Sausus ingredientus suberkite į kiaušinių masę ir lengvai išmaišykite iki vientisos, tirštos tešlos. Įmaišykite obuolių kubelius. - Kepkite.
Keksiukų formeles išklokite popieriniais krepšeliais ir paskirstykite tešlą (maždaug po ¾ formelės). Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes, kol keksiukai taps auksiniai. - Patiekimas.
Atvėsinkite ant grotelių, pabarstykite cukraus pudra arba užpilkite lengvu glajumi iš cukraus pudros ir kelių lašų citrinos sulčių.






