Keksiukai su obuoliais: lengvas receptas, kuris visada pavyksta

Keksiukai su obuoliais / Shutterstock
Keksiukai su obuoliais / Shutterstock

Kvepiantys cinamonu, purūs ir švelniai drėgni – šie keksiukai su obuoliais yra tikras jaukumo simbolis. Jie puikiai tinka rudens rytams, kai norisi ką nors saldaus prie kavos, arba savaitgalio kepiniams su vaikais. Obuoliai suteikia kepiniams drėgmės, o cinamonas – šilto, naminio aromato, kuris pripildo visus namus.

Ingredientai:

  • 2 vidutinio dydžio obuoliai
  • 2 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 120 g sviesto (ištirpinto)
  • 180 g kvietinių miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. cinamono
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 v. š. pieno arba natūralaus jogurto

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite obuolius.
    Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Jei norite, galite juos lengvai pabarstyti citrinos sultimis, kad neparuduotų.
  2. Paruoškite tešlą.
    Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Supilkite ištirpintą sviestą ir pieną (arba jogurtą).
  3. Sumaišykite sausus ingredientus.
    Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir žiupsnelį druskos.
  4. Sujunkite mases.
    Sausus ingredientus suberkite į kiaušinių masę ir lengvai išmaišykite iki vientisos, tirštos tešlos. Įmaišykite obuolių kubelius.
  5. Kepkite.
    Keksiukų formeles išklokite popieriniais krepšeliais ir paskirstykite tešlą (maždaug po ¾ formelės). Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes, kol keksiukai taps auksiniai.
  6. Patiekimas.
    Atvėsinkite ant grotelių, pabarstykite cukraus pudra arba užpilkite lengvu glajumi iš cukraus pudros ir kelių lašų citrinos sulčių.

Ar patiko straipsnis?