Močiutės mieliniai blynai labai panašūs į tuos, kuriuos gamindavo per Užgavėnes mokyklos valgykloje. Tikri storuliai. Man tai patys skaniausi mieliniai blynai. Pernai dalinausi mielinių blynų receptu su maskarpone ir jogurtu, o šis receptas paprastesnis – lygiai toks, kokį gamindavo močiutė. Purūs mieliniai blynai.
Šie mieliniai blynai su sausomis mielėmis. Sausų mielių nusiperku daugiau, kad prireikus visada turėčiau stalčiuje. Jeigu naudosite šviežias, jų reikės daugiau.
Močiutės mieliniai blynai
- 330 g pieno (kaip visada naudojau avižų, o Tu naudok tai ką mėgsti)
- 1 pakelis sausų mielių(7g) arba 20 g šviežių
- 3-4 šaukštai cukraus (man skaniau 4)
- 340-350 g miltų
- 2 kiaušiniai
- 30 g ištirpinto sviesto
- 0.5 a.š. druskos
- aliejaus kepimui
Gaminimas
- Pašildykite pieną iki 35°C. (Jeigu pienas bus per karštas, sunaikins mieles. Mielėse yra mikroorganizmų, kurie jautrūs karščiui). Į dubenėlį suberkite cukrų, sausas mieles(jei šviežios sutrinkite šakute su cukrumi) ir užpilkite šiltu pienu. Išmaišykite ir palikite pastovėti kol viršuje atsiras daug putų. Tai reiškia kad mielės aktyvavosi ir jau galima naudoti.
- Išplakite kiaušinius, suberkite druską, supilkite ištirpintą kambario temperatūros sviestą. Įberkite truputį miltų ir viską gerai išmaišykite.
- Į kiaušinių plakinį supilkite pieną su mielėmis, suberkite likusius miltus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
- Tešlos dubenį padėkite šiltai(įjungiu orkaitę, nustatau 35°C viršus apačia ir padedu dubenį pusvalandžiui.
- Kai tešla dubenyje padvigubėja įkaitinu keptuvę ir dedu po šaukštą tešlos kepti. Vienu šaukštu paimu tešlą, kitu šaukštu atkabinu tešlą. Taip darau todėl, kad tešla gaunasi tąsi ir limpa prie šaukšto. Bet būtent tokia ir turi būti jeigu norite senoviškų blynų storulių.

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt