Moliūgų sriuba su perlinėmis kruopomis: vieną kartą išvirsite – gaminsite visą rudenį

Moliūgų sriuba su perlinėmis kruopomis
Moliūgų sriuba su perlinėmis kruopomis

Kai ruduo kvepia moliūgais, šiluma ir jaukumu, šis patiekalas tampa tikru šeimos mėgstamiausiu. Moliūgų sriuba su perlinėmis kruopomis – soti, švelni ir aromatinga, puikiai tinka pietums ar vakarienei. Štai kaip ją paruošti žingsnis po žingsnio, pagal Patiekalų pintinė šeimai receptą.

Reikės:

  • 300–400 g moliūgo (nulupus ir supjausčius kubeliais)
  • 1 litras vištienos sultinio (galima ir daržovių)
  • 1–2 bulvės (nebūtina, bet suteikia tirštumo)
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 1 saliero stiebas (arba gabalėlis šaknies)
  • 2–3 skiltelės česnako
  • 100 g virtų perlinių kruopų
  • 150 g virtos vištienos (krūtinėlės ar šlaunelės be odos)
  • 1–2 šaukštai aliejaus arba sviesto kepimui
  • Pagal skonį: druska, pipirai, ciberžolė, muskato riešutas, šiek tiek džiovintų žolelių
  • Šlakelis grietinėlės arba šaukštas grietinės
  • Šviežių krapų papuošimui
Patiekalų pintinė šeimai nuotr.

Paruošimas:

  1. Išvirkite sultinį.
    Į puodą sudėkite vištienos gabalėlius, kelias bulves, užpilkite vandeniu ir virkite apie 30–40 minučių. Jei norite vegetariškos versijos – naudokite daržovių sultinį.
  2. Paruoškite kruopas.
    Perlines kruopas atskirai išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (apie 30–40 minučių).
  3. Kepkite daržoves.
    Keptuvėje įkaitinkite aliejų ar sviestą. Suberkite smulkintą svogūną, morką ir salierą, kepkite kelias minutes, kol suminkštės.
  4. Įdėkite moliūgą ir česnaką.
    Sudėkite moliūgo kubelius ir susmulkintą česnaką. Uždenkite ir patroškinkite ant silpnos ugnies, kol moliūgas suminkštės.
  5. Sublenderiuokite.
    Kai sultinys su bulvėmis išviręs, išimkite vištieną (jei virėte kartu) ir sudėkite keptas daržoves į sultinį. Pagardinkite prieskoniais, tuomet viską sutrinkite blenderiu iki vientisos, švelnios konsistencijos.
  6. Baigiamieji akcentai.
    Į sutrintą sriubą sudėkite smulkintą virtą vištieną bei išvirtas perlines kruopas. Pavirkite dar kelias minutes, kad viskas susigertų.
  7. Patiekimas.
    Patiekite sriubą karštą, pagardintą krapais ir šlakeliu grietinėlės arba šaukšteliu grietinės.