Kai ruduo kvepia moliūgais, šiluma ir jaukumu, šis patiekalas tampa tikru šeimos mėgstamiausiu. Moliūgų sriuba su perlinėmis kruopomis – soti, švelni ir aromatinga, puikiai tinka pietums ar vakarienei. Štai kaip ją paruošti žingsnis po žingsnio, pagal Patiekalų pintinė šeimai receptą.
Reikės:
- 300–400 g moliūgo (nulupus ir supjausčius kubeliais)
- 1 litras vištienos sultinio (galima ir daržovių)
- 1–2 bulvės (nebūtina, bet suteikia tirštumo)
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 1 saliero stiebas (arba gabalėlis šaknies)
- 2–3 skiltelės česnako
- 100 g virtų perlinių kruopų
- 150 g virtos vištienos (krūtinėlės ar šlaunelės be odos)
- 1–2 šaukštai aliejaus arba sviesto kepimui
- Pagal skonį: druska, pipirai, ciberžolė, muskato riešutas, šiek tiek džiovintų žolelių
- Šlakelis grietinėlės arba šaukštas grietinės
- Šviežių krapų papuošimui

Paruošimas:
- Išvirkite sultinį.
Į puodą sudėkite vištienos gabalėlius, kelias bulves, užpilkite vandeniu ir virkite apie 30–40 minučių. Jei norite vegetariškos versijos – naudokite daržovių sultinį. - Paruoškite kruopas.
Perlines kruopas atskirai išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (apie 30–40 minučių). - Kepkite daržoves.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ar sviestą. Suberkite smulkintą svogūną, morką ir salierą, kepkite kelias minutes, kol suminkštės. - Įdėkite moliūgą ir česnaką.
Sudėkite moliūgo kubelius ir susmulkintą česnaką. Uždenkite ir patroškinkite ant silpnos ugnies, kol moliūgas suminkštės. - Sublenderiuokite.
Kai sultinys su bulvėmis išviręs, išimkite vištieną (jei virėte kartu) ir sudėkite keptas daržoves į sultinį. Pagardinkite prieskoniais, tuomet viską sutrinkite blenderiu iki vientisos, švelnios konsistencijos. - Baigiamieji akcentai.
Į sutrintą sriubą sudėkite smulkintą virtą vištieną bei išvirtas perlines kruopas. Pavirkite dar kelias minutes, kad viskas susigertų. - Patiekimas.
Patiekite sriubą karštą, pagardintą krapais ir šlakeliu grietinėlės arba šaukšteliu grietinės.






