PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS

Panakota su kokosų pienu

Panakota

Panakota su kokosų pienu arba grietinėle patiks visiems, kurie netoleruoja laktozės. Kokosinė panakota yra tas tobulas desertas, kurį pagaminsi per penkias – dešimt minučių. Švenčių metu tai tiesiog išsigelbėjimas, kai patiekalų daug, o laiko trūksta. Kreminės kokosų grietinėlės skonis ir šilkinė tekstūra nepaliks abejingų. Tik nepamišk, kad kremą turi pasiruošti iš anksto, nes jam reikia nakties šaldytuve.

Kokosinę panakotą gaminu iš kokosų pieno arba grietinėlės, avižų pieno, cukraus, želatinos, vanilės ir šviežių uogų arba jų tyrės patiekimui. Pasiruoškite formelių (pagal svečių skaičių) arba vieną didelę formą į kuria supilsite jau paruoštą panakotą. Nepamirškite, kad tobula panakota paruošta iš vakaro. Nes tą pačia dieną reikės nuolat tikrinti ar jau sustingo ir man tai vienas vargas.

Želatiną užpilu verdančiu avižų pienu ir maišau kelias minutes dubenyje kol ji visiškai ištirpsta. Tada suberiu cukrų (galima naudoti medų), maišau kol ištirpsta.

Šiltą pieną (su ištirpusia želatina) sumaišau su kokosų grietinėle.

Indus, kuriuose stingsta panakota ištepu aliejumi, taip lengviau išimti iš indo. Prieš išimant kelioms sekundėms įmerkiu į karštą vandenį ir atsargiai apverčiu. Žinoma galima patiekti tiesiog indeliuose, taip patogiau ir greičiau.

Viršų papuoškite šviežiomis uogomis arba trintų uogų tyre. Labai tinka karamelės padažas(tik tuomet į panakotą dėkite kiek mažiau cukraus).

Vietoj želatinos galite naudoti agar agar miltelius.

Klasikinės panakotos receptą rasite čia.

Panakota su kokosų pienu

5 porcijos (~po 135 g)

  • 400 g kokosų pieno arba grietinėlės
  • 200 g augalinio pieno (aš kaip visada naudojau avižų)
  • 6 g želatinos 
  •  60-70 g cukraus (~ 4 šaukštai) arba pora šaukštų medaus
  • žiupsnelis vanilės
  • Avietės/braškės/šilauogės/prinokęs mangas/pasifloros (pasirinkti pagal save)
  • Keli mėtų lapeliai papuošimui (nebūtina)

Kaip gaminti panakota

  1. Į dubenėlį suberkite želatiną. Užpilkite verdančiu pienu ir maišykite tol kol visiškai ištirps. Įdėkite vanilės.
  2. Suberkite cukrų, išmaišykite.
  3. Pieną su ištirpusia želatina sumaišykite su kokosų pienu arba grietinėle. Aš plaku su baltymų plakimo šluotele.
  4. Panakotos indelius ištepkite aliejumi. Supilstykite ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
  5. Ryte indelius kelioms sekundėms įstatykite į verdantį vandenį, ištraukę apverskite, taip lengviau išimsite iš formelės. Ir vėl 10 min grąžinkite į šaldytuvą. Patiekti galite indeliuose, neišimant kremo .
  6. Patiekite su šviežiomis uogomis arba uogų tyre. Šviežias uogas sutrinkite šakute, jei norisi saldžiau įberkite šiek tiek cukraus. Papuoškite mėtų lapeliais. Skanaus!

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt

Panakota