Tinginių balandėliai – tokie pat skanūs kaip ir tradiciniai balandėliai. Minkšti, sultingi, tirpstantys burnoje. Tinginio balandėliai pamaitins visus alkanus. Juos apie valandą kepiau orkaitėje. Nežinau kodėl juos taip vadina, bet jų skonis tikrai puikus. Turiu paminėti, kad šis receptas atkeliavo iš Ukrainos.
Tinginių balandėliai
5 – 6 asmenims (pagaminau 12 didelių kukulių)
Balandėliams
- 550 g kopūsto (supjaustytas nedideliais kvadratėliais)
- 700 g faršo
- 125 g ryžių
- 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas)
- 1,5 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 nubrauktas šaukštelis pipirų
Padažui
- 200 g grietinės
- 2 šaukštai kečupo
- 1 a. šaukštelis druskos
- 500 ml vandens
- 2 svogūnai
- 1 morka
Gaminimas
- Kopūstą supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 15 minučių.
- Išvirkite ryžius.
- Smulkiai supjaustykite svogūną.
- Nukoškite kopūstus, suberkite į didelį dubenį. Sudėkite ryžius, faršą, smulkiai pjaustytą svogūną, suberkite druską ir pipirus. Išminkykite.
- Suformuokite 12 didelių kukulių (galima daryti ir mažesnius). Sudėkite į kepimo indą ir kepkite 200°C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
- Supjaustykite du svogūnus, sutarkuokite morką, sudėkite į keptuvę ir šiek tiek pakepinkite.
- Kečupą sumaišykite su grietine, suberkite druską ir užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite. Padažą supilkite ant kukulių, ant viršaus sudėkite pakepintus svogūnus su morka ir dėkite į orkaitę troškintis dar pusvalandžiui. Patiekite su virtomis bulvėmis. Skanaus!

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt