Traški vištiena orkaitėje: skanus ir sveikesnis keptos vištienos variantas

Traški vištiena orkaitėje / Shutterstock
Traški vištiena orkaitėje / Shutterstock

Jei mėgstate traškią vištieną, bet norite išvengti riebalų ir keptuvės kvapo – šis receptas kaip tik jums. Orkaitėje kepta vištiena išlieka sultinga viduje, o jos plutele – neįtikėtinai traški.

Ingredientai (4 porcijoms)

  • 600–700 g vištienos gabalėlių (krūtinėlės, šlaunelės be kaulų arba sparneliai)
  • 1 kiaušinis
  • 3 šaukštai natūralaus jogurto arba kefyro
  • 3 šaukštai miltų
  • 100 g džiūvėsėlių (galima naudoti „Panko“ – bus dar traškiau)
  • 1 arbat. š. saldžios paprikos miltelių
  • ½ arbat. š. česnako miltelių
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų
  • 1 šaukštas aliejaus (nebūtina, bet suteikia papildomo traškumo)

Paruošimas

1. Paruoškite vištieną.

Jei naudojate krūtinėles – supjaustykite jas į juosteles ar nedidelius gabalėlius. Pabarstykite druska, pipirais, paprika ir česnako milteliais.

2. Marinuokite.

Sumaišykite kiaušinį su jogurtu (ar kefyru) ir keliais lašais aliejaus. Sudėkite vištieną, išmaišykite ir palikite 20–30 minučių, kad įsigertų skonis.

3. Apvoliokite.

Sumaišykite džiūvėsėlius su miltais. Kiekvieną vištienos gabalėlį apvoliokite mišinyje, kad gerai apsitrauktų.

4. Kepkite orkaitėje.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite vištieną vienu sluoksniu. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 25–30 minučių, kol gabalėliai taps auksiniai ir traškūs.
Jei norite dar traškesnės plutelės – paskutines 5 minutes įjunkite orkaitės „grill“ funkciją.

5. Patiekite.

Traški vištiena puikiai dera su šviežiomis salotomis, bulvytėmis ar jogurto–česnako padažu.

Traški vištiena orkaitėje / Shutterstock
Traški vištiena orkaitėje / Shutterstock