Desertų kultūra ir nuomonės formuotoja Liucina Rimgailė sako, kad jos geros savijautos paslaptis – sveika mityba ir sportas.
daržovės
Naujausias
Vėstant orams vis labiau norisi jaukių, šildančių patiekalų. Ši daržovių sriuba su minkštais mėsos kukuliais – tikras komforto maistas.
Rauginti kopūstai – neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis, kurios tradicijos perduodamos iš kartos į kartą.
Agurkai – viena populiariausių daržovių, kuri be galo mėgstama vasarą, bet ne mažiau džiugina ir žiemą. Skaniausi, traškūs ir kvapnūs agurkai žiemai gali tapti tikru stalo pasididžiavimu šaltuoju metų laiku.
Kūdikių mitybos klausimai dažnai kelia daug diskusijų tėvams. Vieni iš pirmųjų papildomų produktų yra daržovės, vaisiai, košės.
Dauguma tėvų susiduria su iššūkiu – vaikai nenoriai valgo daržoves. Net jei jos patiekiamos spalvingai ir gražiai, mažieji dažnai rinksis makaronus, bulves ar mėsą.
Šparaginės pupelės – vienas sveikiausių ir universaliausių vasaros daržovių pasirinkimų. Jos lengvai virškinamos, nekaloringos, bet turtingos skaidulomis, baltymais, geležimi, vitaminu C bei folio rūgštimi.
Pomidorai – viena universaliausių daržovių, tinkanti ne tik šviežiam vartojimui, bet ir įvairiausiems konservavimo būdams. Marinuoti pomidorai rudenį tampa tikra stalo puošmena, o žiemą – neatsiejama užkandžių dalimi.
Cukinijos – daržovė, kuri dažnai užauga gausiai, todėl ne visada žinome, kur jas panaudoti. Vienas skaniausių ir paprasčiausių būdų – išsikepti cukinijų pyragą.
Žiemą taip norisi atsidaryti stiklainį naminių atsargų, kurios kvepia vasara ir primena šiltus saulėtus vakarus.
Barščiai – viena mėgstamiausių lietuviškos virtuvės sriubų, kuri vilioja sodria spalva, turtingu skoniu ir kvapu.
Rudenį daržai dažnai lūžta nuo cukinijų derliaus. Tai universali daržovė, kurią galima panaudoti ne tik tradiciniams troškiniams ar sriuboms, bet ir kurti iš jos pačius netikėčiausius patiekalus.















