Jau rytoj lankysime giminaičius ir džiaugsimės spalvingais velykiniais margučiais....
Kaip nepersivalgyti, o persivalgius, palengvinti virškinimo procesą? Kiek kiaušinių valgyti, o gal jų apskritai vengti? Kokiuose maisto deriniuose gali slypėti pavojus? Ką daryti, kad šventinis Velykų meniu nevirstų kelione į vaistinę ar ligoninę? Į klausimus, kurie itin dažnai užduodami prieš Velykas ir po švenčių, atsako vaistininkė....
Artėjant Šv. Velykoms prekybos tinklai dalijasi, kaip dirbs per šias metų šventes. Skelbiama, kad pirmąją Šv. Velykų dieną duris liks uždariusios beveik visos prekybos tinklų parduotuvės....
Artėjant svarbiausiai pavasario šventei pradedame planuoti ne tik Velykų stalo patiekalus, bet ir derinti būsimas namų bei stalo dekoracijas. Klasika jau tapusi „Velykų žolė“ ir daigai – tarsi atgimstančios gamtos, prisikėlimo simbolis. Pasak dešimtmetį mikrožalumynus ir daigintas sėklas auginančio bei į lietuvišką prekybos tinklą „Maxima“ jas tiekiančio ūkininko Raimondo Grajausko, tai ne vien graži šventinio stalo puošmena, bet ir turtingas naudingųjų medži...
Šventės į žmonių namus neretai atneša ne vien džiaugsmingą šurmulį. Pasiruošimą joms dažnai lydi nerimas ir stresas, kad viskas būtų tvarkinga ir vyktų pagal iš anksto sukurtą planą. ...
Stipriausias margutis, kaip tikėjo senovės lietuviai, nulemia sveikatą ir turtus visus metus. Pasiruošti pavasario šventėms reikėjo išmonės – pažinti dažančius augalus, išmanyti simbolių meną, gebėti meistriškai valdyti peiliuką ir pakaitintame vaške pamirkytą pagaliuką. Kaip Velykas šventė senovės lietuviai, kuo skyrėsi margučiai dvare ir valstiečio sodyboje, kaip atpažinti vyrų ir moterų puoštus kiaušinius, kokie kiaušiniai sveikiausi ir kaip laimėti marguč...
Šaltiena – išties senas kulinarines tradicines turintis patiekalas: ji jau buvo gaminama viduramžių Europoje kaip mėsos konservavimo priemonė. Dabar tai – dažnas švenčių patiekalas, tad artėjančių Velykų proga verta pasidomėti, kaip ją paruošti sveikatai palankesniu būdu, mat gausios vaišios gali tapti nemažu iššūkiu kiekvieno skrandžiui....
Velykos – tradicinė krikščioniška šventė, drauge sveikinamas pavasaris ir džiaugsmingi naujos gyvybės ženklai....
Artėjant Velykoms, vis dažniau susimąstome, o kaip gi kiaušinius dažysime šiemet. Jūsų dėmesiui – tinklaraštininkių iš „Mamukynas.lt“ patirtis....
Natūralus ir žalias, užburiantis mėliu ir aukso šiluma, o gal metališkai tviskantis ir minimalistinis – šiemet Velykų stalo dekoro tendencijas diktuoja gamta, kviečianti atsigręžti į tikrumą ir autentiką....
Kasmet gyventojai vis labiau taupo laiką ruošdamiesi Velykoms, tačiau ir toliau neapleidžia tradicijų puoselėjimo: užuot patys plušę virtuvėje prieš šventę, parduotuvėje įsigyja jau numargintus kiaušinius bei paruoštas tradicines mišraines, atskleidžia prekybos tinklo „Maxima“ duomenys. Atliepdamas nuolat besikeičiančius pirkėjų poreikius, šiemet prekybos tinklas paruošė dar daugiau numargintų kiaušinių, o galvodamas apie pirkėjų patogumą – populiariausias m...
Nors būdų, kaip marginti kiaušinius, rodos, netrūksta, tačiau išradingumui ribų nėra. Todėl artėjant gražiausiai pavasario šventei, šv. Velykoms, siūlome pasitelkti ingredientus ir priemones, kurių dar neišbandėte. Tam puikiai tiks net ir grietinėlė ar šilkiniai kaklaraiščiai....