53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
5 veiksmingi receptai nuo peršalimo

5 veiksmingi receptai nuo peršalimo

Prasidėjus ligų sezonui, imame dairytis liaudies medicinos priemonių nuo peršalimo ligų. Jūsų dėmesiui – 5 paprasti receptai, kuriuos kviečiame prisiminti susirgus.

Medus ir imbieras

Produktai: 2 – 3 citrinos, gabalėlis imbiero šaknies, 150 ml medaus.

Kaip ruošti:

1.Citrinas nuplaukite, supjaustykite riekelėmis ir sudėkite į švarų, sausą užsukamą indą.

2. Imbiero šaknį sutarkuokite burokine tarka, sudėkite ant citrinų riekelių.

3. Sudėkite į indą medų.

4. Užsukite dangtelį ir 24 val. pastatykite į tamsią, vėsią vietą.

5. Dėkite po 1 šaukštą į arbatą ar šiltą vandenį.

Ramunėlės ir levandos

Produktai: 1 šaukštelis džiovintų ramunėlių ir / arba levandų (galima įsigyti vaistinėje), 1 šaukštas medaus, druskos pagal skonį, 1 stiklinė vandens.

Kaip ruošti:

1.Vandenį sušildykite ir supilkite į puodelį.

2. Įberkite ramunėlių ir levandų mišinio ir palikite pritraukti 5 – 7 min.

3. Įdėkite medaus, įberkite žiupsnelį druskos, išmaišykite, perkoškite – gėrimas paruoštas.

Ciberžolė ir apelsinai

Produktai: 100 ml apelsinų sulčių, gabalėlis imbiero šaknies, 1 šaukštas ciberžolės miltelių.

Kaip ruošti:

1.Imbiero šaknį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su ciberžole.

2. Supilkite apelsinų sultis, dar kartą išmaišykite – gėrimas paruoštas.

Pienas ir cinamonas

Produktai: 250 ml pieno, 2 šaukštai medaus, 1 šaukštelis cinamono, gabalėlis imbiero šaknies, 1 šaukštelis maltos ciberžolės, pagal skonį juodųjų pipirų, citrinos riekelė.

Kaip ruošti:

1.Imbiero šaknį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su cinamonu ir ciberžolės milteliais.

2. Pieną pašildykite, bet neužvirinkite. Supilkite į puodelį, sudėkite turimą mišinį, įdėkite 2 šaukštus medaus, žiupsnelį pipirų. Išspauskite citrinos riekelę – gėrimas paruoštas.

Česnakas ir medus

Produktai: 1 – 2 česnako skiltelės, 200 – 300 ml medaus.

Kaip ruošti:

1.Nulupkite česnako skilteles. Galima supjaustyti jas stambiais gabalėliais.

2. Česnako gabalėlius sudėkite į indą su dangteliu, užpikite medumi.

3. 12 val. palikite indą tamsioje, vėsioje vietoje.

4. Gerkite po 1 šaukštelį 3 – 4 kartus per dieną, geriausia – po valgio.

Mano išsaugoti straipsniai