Prasidėjus ligų sezonui, imame dairytis liaudies medicinos priemonių nuo peršalimo ligų. Jūsų dėmesiui – 5 paprasti receptai, kuriuos kviečiame prisiminti susirgus.
Medus ir imbieras
Produktai: 2 – 3 citrinos, gabalėlis imbiero šaknies, 150 ml medaus.
Kaip ruošti:
1.Citrinas nuplaukite, supjaustykite riekelėmis ir sudėkite į švarų, sausą užsukamą indą.
2. Imbiero šaknį sutarkuokite burokine tarka, sudėkite ant citrinų riekelių.
3. Sudėkite į indą medų.
4. Užsukite dangtelį ir 24 val. pastatykite į tamsią, vėsią vietą.
5. Dėkite po 1 šaukštą į arbatą ar šiltą vandenį.
Ramunėlės ir levandos
Produktai: 1 šaukštelis džiovintų ramunėlių ir / arba levandų (galima įsigyti vaistinėje), 1 šaukštas medaus, druskos pagal skonį, 1 stiklinė vandens.
Kaip ruošti:
1.Vandenį sušildykite ir supilkite į puodelį.
2. Įberkite ramunėlių ir levandų mišinio ir palikite pritraukti 5 – 7 min.
3. Įdėkite medaus, įberkite žiupsnelį druskos, išmaišykite, perkoškite – gėrimas paruoštas.
Ciberžolė ir apelsinai
Produktai: 100 ml apelsinų sulčių, gabalėlis imbiero šaknies, 1 šaukštas ciberžolės miltelių.
Kaip ruošti:
1.Imbiero šaknį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su ciberžole.
2. Supilkite apelsinų sultis, dar kartą išmaišykite – gėrimas paruoštas.
Pienas ir cinamonas
Produktai: 250 ml pieno, 2 šaukštai medaus, 1 šaukštelis cinamono, gabalėlis imbiero šaknies, 1 šaukštelis maltos ciberžolės, pagal skonį juodųjų pipirų, citrinos riekelė.
Kaip ruošti:
1.Imbiero šaknį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su cinamonu ir ciberžolės milteliais.
2. Pieną pašildykite, bet neužvirinkite. Supilkite į puodelį, sudėkite turimą mišinį, įdėkite 2 šaukštus medaus, žiupsnelį pipirų. Išspauskite citrinos riekelę – gėrimas paruoštas.
Česnakas ir medus
Produktai: 1 – 2 česnako skiltelės, 200 – 300 ml medaus.
Kaip ruošti:
1.Nulupkite česnako skilteles. Galima supjaustyti jas stambiais gabalėliais.
2. Česnako gabalėlius sudėkite į indą su dangteliu, užpikite medumi.
3. 12 val. palikite indą tamsioje, vėsioje vietoje.
4. Gerkite po 1 šaukštelį 3 – 4 kartus per dieną, geriausia – po valgio.