Pirmą kartą panašų kepinį su burokėliais paragavau prieš penkerius metus ir likau maloniai sužavėta. Jei kolegė nebūtų pasakiusi, kad kepinyje slepiasi burokėliai, įtarti net nebūčiau galėjusi (kaip neįtarė ir jos vaikai). Sunkūs ir drėgni šokoladiniai keksiukai – gardus pasirinkimas vaikų desertų stalui.
10–12 keksiukų reikės:
100 g grikių miltų
100 g pilno grūdo miltų
100 g virtų burokų
100 g sviesto
80 g kakavos
3 kiaušinių
60 g juodojo šokolado
4 šaukštų medaus
½ a. š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Glaistui:
70 g juodojo šokolado
1 a. š. kokosų aliejaus
Virtus burokėlius sutarkuojame smulkia tarka.
Sviestą ištirpiname su medumi. Kiaušinius išplakame ir sumaišome su pravėsusia medaus ir sviesto mase. Įmaišome burokėlius.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir kakava. Į kiaušinių, medaus, sviesto ir burokėlių masę įsijojame miltus su kepimo milteliais ir kakava.
Šokoladą stambiai supjaustome ir sudedame į klampią ir tirštą keksiukų masę.
Tešlą išpilstome į keksiukų formeles. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Pravėsus keksiukams, ištirpiname šokoladą su kokosų aliejumi ir šiuo glaistu apliejame keksiukus.