53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Grikių miltų ir burokėlių šokoladiniai keksiukai

Grikių miltų ir burokėlių šokoladiniai keksiukai

Pirmą kartą panašų kepinį su burokėliais paragavau prieš penkerius metus ir likau maloniai sužavėta. Jei kolegė nebūtų pasakiusi, kad kepinyje slepiasi burokėliai, įtarti net nebūčiau galėjusi (kaip neįtarė ir jos vaikai). Sunkūs ir drėgni šokoladiniai keksiukai – gardus pasirinkimas vaikų desertų stalui.

10–12 keksiukų reikės:

100 g grikių miltų

100 g pilno grūdo miltų

100 g virtų burokų

100 g sviesto

80 g kakavos

3 kiaušinių

60 g juodojo šokolado

4 šaukštų medaus

½ a. š. kepimo miltelių

Žiupsnelio druskos

 

Glaistui:

70 g juodojo šokolado

1 a. š. kokosų aliejaus

 

Virtus burokėlius sutarkuojame smulkia tarka.

Sviestą ištirpiname su medumi. Kiaušinius išplakame ir sumaišome su pravėsusia medaus ir sviesto mase. Įmaišome burokėlius.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir kakava. Į kiaušinių, medaus, sviesto ir burokėlių masę įsijojame miltus su kepimo milteliais ir kakava.

Šokoladą stambiai supjaustome ir sudedame į klampią ir tirštą keksiukų masę.

Tešlą išpilstome į keksiukų formeles. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

Pravėsus keksiukams, ištirpiname šokoladą su kokosų aliejumi ir šiuo glaistu apliejame keksiukus.

Mano išsaugoti straipsniai