Ko varškės apkepui niekada nebus per daug, tai purumo. Man asmeniškai kuo lengvesnis, tuo geriau. Šį kartą taip ir buvo.
Apkepui reikia:
- 900 g varškės
- 3 kiaušinių
- 80 g sviesto
- žiupsnio cinamono
- 150 g cukraus
- saujos razinų
- 2 a.š. aguonų
- lašo romo esencijos
- 2 v.š. manų kruopų
Kremui:
- 5 v.š. grietinės
- pusės skardinės kondensuoto pieno
- Šokolado
Eiga:
Varškę pertrinu, sudedu kiaušinio trynius (baltymų neišmesti!), išmaišau, pilu ištirpdytą sviestą, likusius ingredientus ir viską gerai sumaišau.
Kiaušinio baltymus išplaku iki standžių putų, atsargiai sukrečiu į masę, išmaišau. Masė būna puri, lengva it debesėlis.
Ją sukrečiu į riebalais išteptą formą ir kepu iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min, kol gražiai paruduoja ir aplink dantų krapštuką nebelimpa masė.
Kremas:
Grietinę sumaišyti su kondensuotu pienu. Šokoladą išlydyti, užvarvinti ant kremu ištepto apkepo ir pamakaluoti dantų krapštuku, dėl grožio.
Asmeninio albumo nuotr.