Alergija maisto produktams dažniausiai pasireiškia kūdikiams ir mažiems vaikams. Taip yra dėl to, kad jų virškinimo sistema ir imuninė sistema nėra išsivysčiusios. Yra žinoma atvejų, kai būtina atkreipti dėmesį į padidėjusią maisto alergijos riziką ir siekti ją sumažinti. Kaip rodo tyrimai, nors dauguma vaikų ir išauga alergiją, pirmaisiais kūdikio gyvenimo mėnesiais ir metais tėvai turi pritaikyti mitybą savo alergiškam mažyliui arba, esant alergijos rizikai, taip...
alergija
atsitiktinis
Ne vienas esame girdėję, kad žuvis gerina nuotaiką, stiprina širdį, imunitetą, suteikia energijos, mažina diabeto riziką. Tačiau iki šiol lietuvių mityboje žuvis niekaip nenurungia mėsos. Galbūt viena iš priežasčių – mitai? Su mitybos specialiste Vaida Kurpiene bandysime išsklaidyti mitus apie žuvį vaiko mityboje....
Šunys skatina judėti (kas dieną, nesvarbu, lyja ar šviečia saulė!), bendrauti („Sveiki, koks šuniuko vardas?“) ar tiesiog suteikia laimės akimirkų (kas gali būti mielesnio už tarpduryje pasitinkančią vizginamą uodegą ir džiaugsmingą snukutį!)....
Netinkamai maitinami mažamečiai vaikai ne tik negauna visų jiems reikiamų maisto medžiagų, bet kartais susiduria ir su odos bėrimu, niežuliu ar pilvo pūtimu....
Pavasarį skubame džiaugtis saule ir bundančia gamta, tačiau daugeliui žmonių pavasaris atneša ir ne itin pageidaujamų pokyčių - alergiją.
Iš pieno produktų vaikams bene sveikiausi yra rūgštūs pieno produktai – kefyras ir jogurtas. Nuo kada galima jų duoti vaikui ir kaip išsirinkti tinkamiausią?...
Daugiau jokio turinio