Nors moliūgų sezonas dar tik artėja, vis dėlto, yra tikimybė, jog dar turite užsišaldę moliūgų šaldiklyje. Jų minkštimą panaudokime gardžiam apkepui. Siūlome išsikepti daugiau. Taip galėsite pasiimti į kelionę, įdėti į priešpiečių dėžutę ar net pavaišinti svečius....
dienos receptas
atsitiktinis
Avižiniai dribsniai pusryčiams – vienas populiariausių pasirinkimų: vieni brinkina juos per naktį ir valgo su įvairiais priedais, kiti verda košę....
Šylant orams, į mūsų virtuves vis dažniau atkeliauja agurkai: juos pjaustome į salotas, dedame į šaltibarščius, gardiname jais geriamąjį vandenį. Kai nesinori karštų ir sočių pietų, puikiai atgaivins bulgariška „Tarator" sriuba su agurkais, kuriai pikantiškumo suteikia graikiški riešutai ir česnakai: ją pasigaminsite per kelias minutes. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pastebi, kad agurkai, kuriuose yra mažda...
Jei iš ryto norisi saldesnių pusryčių, kulinarijos technologai siūlo pasigaminti glaistytų varškės sūrelių. ...
Klasikinis desertas su kriaušėmis, pelėsiniu sūriu, medumi ir riešutais paprastai patinka suaugusiems, tačiau ne visada – vaikams, tad jei sūrį pakeisite ledais ar medumi pasaldinta rikota, sužavėti liks visi. Vis populiariau lauke pasikepti ne tik mėsos bei daržovių, bet ir sūrio ar vaisių. Kriaušių parduotuvėse būna visais metų laikais, o sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad jos pasižymi ne tik naudingomis maistinė...
Bulvės – sotus ir pigus įvairių lietuviškų patiekalų ingredientas, kurį rastume kiekvienoje virtuvėje. Be to, pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, tai ne tik kompleksinių angliavandenių, bet ir kai kurių vitaminų ir mineralų šaltinis...
Daugiau jokio turinio