Santorinio sala garsi ne vien tik saulėlydžiais ir baltais nameliais su mėlynais stogais, bet ir savo autentiškais patiekalais. Vienas tokių – „fava“, arba skaldytų žirnių piurė, gaminamas tik iš ten augančių ir netgi turinčių saugomos kilmės vietos nuorodą žirnių – vulkaninės kilmės saloje jie auga jau per 3,5 tūkst. metų....
dienos receptas
atsitiktinis
Skubant dienos metu daugelis mėgsta pasilepinti greitai paruošiamais, bet pigiais ir gardžiais patiekalais. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad kiekvienos dienos meniu turėtų būti praturtintas sveikatai palankiais produktais, pavyzdžiui, avokadais, žuvimi, lęšiais, daržovėmis, kokybiška duona ir pan. ...
Žiedinis kopūstas – brokolio ir mums labiau įprasto gūžinio kopūsto giminaitis, savo išskirtiniu skoniu pagardinantis tiek žiemos metu gaminamus troškinius, tiek ir gaivias daržovių salotas. Jo panaudojimo galimybių tikra galybė: prancūzai jį mėgsta dėti į sriubas, italai – kepti kartu su kitų rūšių daržovėmis, o vokiečiai iš jo gamina net vegetariškus šnicelius....
Kriaušės yra vienas iš seniausių pasaulyje auginamų vaismedžių, savo išskirtiniais vaisiais žavintis ištisas kartas. Nesvarbu, ar tai vasaros popietė, ar žiemos metas – šie vaisiai tampa puikiu užkandžiu išalkus, puošia kepinius bei desertus. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, kriaušės itin praturtina žmogaus mitybą, kadangi savyje turi daug vitamino C. ...
Lietuvoje kasmet išgeriama per 50 mln. litrų įvairių sulčių, nektarų ir vaisių gėrimų, tačiau čia vis dar gajūs mitai apie sulčių maistingumą, jų galiojimo laiką ir gaminimo procesą. Maisto technologės teigimu, „parduotuvinių“ sulčių maistingumas niekuo nesiskiria nuo namuose spaudžiamų, kadangi jų gamybos procesą griežtai reglamentuoja tiek Lietuvos, tiek Europos Sąjungos įstatymai....
Kviečiame pasigaminti trintą morkų sriubą, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų sąrašo šeimai....
Velykos – ypatinga diena, kai galime susitikti su artimiausiais žmonėmis ir kartu praleisti daugiau laiko. Tačiau šią šventę būtų sunku įsivaizduoti prie tuščių stalų, juk brangius žmones taip gera nustebinti gardžiais valgiais ir netikėtais receptais. Maisto tinklaraštininkė, virtuvės šefė ir prekybos tinklo „Rimi" ambasadorė Goda Juknaitė dalijasi įkvepiančia patiekalo idėja ir kviečia pasigaminti škotiškų kiaušinių: tik vietoje tradiciniame jų recepte nau...
Labai purūs ukrainietiški varškėtukai, kuriuos rekomenduojame paragauti kiekvienam! Receptas lengvas, greitas ir ne per daug saldus, todėl puikiai tiks visiems šeimos nariams. Siūlome pagardinti uogiene arba grietine....
Šie morkų rutuliukai pagaminami vos per kelias minutes, naudojant tik 4 paprastus ingredientus. Rutuliukai yra veganiški, be glitimo, aliejaus ir riešutų!...
Grybai yra puikus ingredientas, kurį galima paruošti daugeliu skirtingų būdų. Štai paprastas ir smagus receptas vaikams – grybų mini picos!
Avinžirniai – jau tūkstančius metų nepamainomi žmonių mitybos racione. Nors iš šių ankštinių daržovių galima pasigaminti pačių įvairiausių patiekalų, tačiau turbūt daugelis lietuvių bent kartą yra ragavę jų humusą. Tai – vienas seniausių Artimųjų Rytų valgių, sparčiai išpopuliarėjęs visame pasaulyje....
Bulvės – sotus ir pigus įvairių lietuviškų patiekalų ingredientas, kurį rastume kiekvienoje virtuvėje. Be to, pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, tai ne tik kompleksinių angliavandenių, bet ir kai kurių vitaminų ir mineralų šaltinis...